"Ammattilukion kautta saa tosi hyvät mahdollisuudet jatko-opintoja ajatellen"

Anniinalla on monta rautaa tulessa

Himankalainen Anniina Hakala on aikaansaava nuori nainen. Häntä voi kutsua niin urheiluamislaiseksi, ammattilukiolaiseksi kuin sosiaali- ja terveysalan opiskelijaksikin, sillä monta rautaa on tosiaan tulessa samanaikaisesti.

Pelkkien lukio-opintojen sijaan Anniina päätti opiskella kolmoistutkinnon, ja käy nyt siis ammattilukiota. Toisen vuosikurssin opiskelijana hänellä on vielä parisen vuotta opintoja jäljellä, kunnes taskussa ovat sekä lukion päättötodistus, ylioppilastodistus että ammatillinen tutkintotodistus. Hän kertoo päätyneensä tähän ratkaisuun, koska halusi itselleen nopeasti ammatin.

Kuvassa ammattilukiossa ja UrheiluAmiksessa opiskeleva Anniina Hakala poseeraa luokassa.

– Opiskelen lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaa sosiaali- ja terveysalalla. Tavoitteenani on opiskella tulevaisuudessa lisää, ja työskennellä myöhemmin luokanopettajana tai eskarin opettajana. Koska opiskelen ammattiopintoja, on minulla hyvä mahdollisuus päästä jo opiskeluaikana töihin, ja se olikin yksi syy siihen, miksi halusin lähteä ammattilukioon, Anniina kertoo.  

Ammattilukiota Anniina suosittelee kaikille, jotka haluavat vaihtelevuutta opintoihin.

– Lukiojaksojen aikana tulee yleensä paljon tehtäviä, kun taas ammattiopintojen parissa tehdään enemmän käytännön asioita. Molemmat tuovat mukanaan mukavaa vaihtelua. Ammattilukion kautta saa myös tosi hyvät mahdollisuudet jatko-opintoja ajatellen, Anniina toteaa.

Kuvassa ammattilukiossa ja UrheiluAmiksessa opiskeleva Anniina Hakala poseeraa sählykentällä.

UrheiluAmis-polulle Anniina päätti lähteä, sillä jo 12 vuoden ajan mukana kulkenut salibandyharrastus on tärkeä, ja hän haluaa varmistaa mahdollisuutensa pelata sitä kovimmalla mahdollisella tasolla. Tällä hetkellä kahdessa joukkueessa, sekä SC Kokkolassa että oululaisessa Rankat-Ankat -joukkueessa, pelaava Anniina kertoo harjoittelevansa sekä aamuisin että iltaisin.

– Käyn aamutreeneissä pari kertaa viikossa. Kysyn aina opettajalta, että saanko olla pois. Yleensä se sopii, ja saan tehdä korvaavia tehtäviä omatoimisesti. Suosittelen UrheiluAmista kaikille, jotka haluavat kehittyä urheilun parissa.

 

Huom! Sosiaali- ja terveysalalle voit hakea yhteishaussa 7.4. mennessä: https://bit.ly/3reE6d9

Kiinnostuitko UrheiluAmiksesta tai ammattilukiosta? Ilmoita kiinnostuksesi näihin jo yhteishaussa!

 

Lue lisää UrheiluAmiksesta: https://bit.ly/3tQvHxV

Ammattilukiosta löytyy lisätietoa täältä: https://bit.ly/3vRnBaa

 

Kuvat: Eeva Huotari