WELLNESS LIFE COACH- hyvinvointivalmentaja TCA

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille, joita Tietoisuustaidot (Mindfulness), Hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT) pohjautuvat valmennukselliset taidot, sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi, ja sen valmentaminen ja johtaminen kiinnostavat. Koulutus sopii myös hyvinvointiin liittyvien asioiden parissa työskenteleville, tai heille, jotka haluaisivat tulevaisuudessa työskennellä hyvinvoinnin parissa.

.

Sisältö

Koulutuksen tarkoituksena
On kouluttaa asiantuntevia ammattitaitoisia valmentajia, joilla on käytössään valmennuksellisia ja toimivia välineitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sen johtamiseen ja valmentamiseen. Lisätä tietoisuustaitoja, psykologista joustavuutta ja kokemuksellisesti Hyvää Elämää.

Hyvinvointiosaamista kasvattamalla
Itsetuntemus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kasvavat. Sisäinen johtajuus vahvistuu. Vastuunotto omasta elämästä lisääntyy. Tavoitteet ja toimintatavat kirkastuvat. Motivaatio, elämän ja elämäntapojen hallinta paranevat. Hyvän elämän kokeminen, merkityksellisyys ja tasapaino lisääntyvät. Tietoisuustaidot kasvavat, stressaantuminen vähenee, sekä hyväksyä ja myönteinen asenne elämää kohtaan lisääntyvät.

Koulutuksen tavoitteena on
Kouluttaa ja valmentaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentajia, sekä tietoisuustaitojen että HOT-työskentelyn asiantuntijoita ja kasvattaa hyvinvointiosaamista. Valmentaa yksilöä toimimaan itseohjautuvasti ja proaktiivisesti. Luoda uudenlaisia tehokkaita valmennuksellisia välineitä kokonaisvaltaisesti Hyvän Elämän kokemiseksi ja valmentamiseksi.
Antaa valmiuksia toimia hyvinvointivalmentajan tehtävissä ja hyvinvoinnin kehittäjinä omassa elämässä sekä hyvinvointisidosryhmien kentässä.

Opiskelija
- perehtyy laaja-alaisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin
- perehtyy hyvinvointivalmentamisen dynamiikkaan kognitiivisen teoreettisen viitekehyksen sekä aktiivisen harjoitteluprosessin kautta
- oppii hyödyntämään tietoisuustaitoja ja HOT-työskentelyä hyvinvointivalmennuksessa
- saa valmiuksia johtaa ja valmentaa omia ja asiakkaan hyvinvointiin liittyviä prosesseja
- saa valmiuksia käsitellä valmennuksellisesti hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä
- saa valmiuksia toimia hyvinvointivalmentajan tehtävissä ja hyvinvoinnin asiantuntevana kehittäjänä omassa elämässä sekä hyvinvointisidosryhmien kentässä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin suunnittelussa ja toteuttamisessa
- saa valmiuksia hyvinvointivalmennuksen hyödyntämiseen omassa työssä

Huom! Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua suorittamaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon tutkinnon osaa Oma hyvinvointi kohtaamisen voimavarana 15 osp.

Koulutuksen toteuttaminen ja laajuus

Koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä yhteensä 800 tuntia.
Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena (Monimuoto-opetus: Aloitus- ja päätösjakso kontaktiopetuksena), joten koulutukseen osallistuminen edellyttää valmiuksia verkko-opiskeluun.

Koulutus alkaa 02.11.2024 tutustumisleirillä Kälviällä ja päättyy hyvinvointitapahtumaan 21.08.2025 Kälviällä

Koulutuspäivät:
1. Jakso 02.-03.11.2024 klo 10.30-17.30 Kälviä
2. Jakso 13.11. 27.11. 4.12. 18.12. klo 16.30-19.30 Verkkoympäristö
3. Jakso 08.01 22.01. 29.01. 12.02. klo 16.30-19.30 Verkkoympäristö
4. Jakso 26.2. 05.3. 12.3. 26.3. klo 16.30-19.30 Verkkoympäristö
5. Jakso 02.04. 09.04. 23.04. 30.04. klo 16.30-19.30 Verkkoympäristö
6. Jakso 07.05. 21.05. 28.05. 04.06. klo 16.30-19.30 Verkkoympäristö
7. Jakso 06.08. 13.08. 27.08. 03.09. klo 16.30-19.30 Verkkoympäristö
8. Jakso 20.-21.08.klo 10.30-17.30 Kälviä

Koulutus alkaa 02.11.2024 tutustumisleirillä Kälviällä ja päättyy hyvinvointitapahtumaan 21.08.2025 Kälviällä.
Koulutukseen sisältyy 24 verkko-opiskelupäivää, sekä omaan ja asiakkaan hyvinvointiin liittyviä oppimistehtäviä ja hyvinvointisuunnitelman laatiminen. Koulutuksen aikana tehdään 20 harjoitusvalmennusta.
Hakijoille järjestetään soveltuvuushaastattelu viikolla 42, josta lähetetään lisätietoa hakuajan päätyttyä.
Koulutuksen sisällön tuottaa ja opetuksesta vastaa Transformative Coaching Lab & Transformative Coaching Academyn hyvinvointivalmentajien koulutustiimi. Vastuukouluttajana koulutusjohtaja Leena Vainio.

Lisätietoja

Koulutus laskutetaan yhdeksässä kuukausierässä jaettuna koulutuksen ajalle.
Kansanopisto tarjoaa lounaan Kälviän lähiopetusjaksoilla.

Koulutus toteutuu Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä, jossa on mahdollista yöpyä kurssihotellissa.

Koulutuksen sisältö: Leena Vainio puh. 050 3003515, e-mail: leena@transformativelab.fi www.transformativelab.fi

Käytännön järjestelyjen osalta: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, puh. 040 8085 035/koulutussihteeri tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää

Keskussairaalassa päivystävät kesälääkärit kävivät ennen kesätöiden alkua Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja Kiurun koulutuksessa Hyvinvointikampuksella. Lääkärit harjoittelivat simulaatiotilassa käytännön toimenpiteitä elvytystilanteessa.

Lue lisää

Kätilön ja karjakon töistä lapsena haaveillut Lea Haasala on työskennellyt jo pitkään hoiva-alalla. Esimies ehdotti hänelle eräänä päivänä kahvipöydässä Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittamista työn ohessa.

Lue lisää

Ilkka Tossavainen valmistui hierojaksi kesäkuussa. Tiivis opiskelu vaati aikatauluttamista ja taloudenkin osalta tasapainottelua, mutta alanvaihtajaa motivoi unelma, jonka hän oli päättänyt toteuttaa.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa opiskeleva kokkolalainen Joonatan Kinnunen valitsi alan siksi, että hän haluaa auttaa ihmisiä. Kinnunen on yksi niistä lähihoitajaopiskelijoista, jotka hakivat ja pääsivät erikoistumaan ensihoidon osaamisalaan. Ensihoitajat valitaan soveltuvuuskokein, jossa on sekä kirjallinen että fyysinen osuus.

Lue lisää

Kälviäläinen Marika Kamula (25) valmistui lähihoitajaksi vuonna 2010. Tuolloin hän valitsi osaamisalakseen lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon. Valinta osui tavallaan kohdilleen, sillä Marika jäi tuolloin äitiyslomalle ja lopulta hän oli kotona kolmen pienen lapsensa kanssa.

Lue lisää

Luotolaiset Emilia Niemelä ja Fanny Svenfelt ovat opiskelleet suomen kieltä yläasteelta lähtien. Täysin ruotsinkielisellä kotiseudulla suomea käytetään kuitenkin vähän, joten tytöt hakeutuivat yläasteen jälkeen Kokkolaan opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa.

Lue lisää

Pietarsaaressa asuva Ikra Osman pääsi Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Nyt 18-vuotias nuori nainen opiskelee viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja tähtää työelämään.

Lue lisää

Oral Hammaslääkärit -ketjun Kokkolan toimipaikassa oli tarvetta uusille työntekijöille. Henkilöstöhankinnassa oli aiemmin koettu haasteita, joten luontevaksi vaihtoehdoksi muodostui oppisopimuksella kouluttaminen. Tavoitteena oli, että lähihoitajan taustakoulutuksella olevat oppisopimuskoulutettavat suorittaisivat suunhoidon osaamisalan kaksi tutkinnon osaa noin vuoden mittaisen koulutuksen aikana työpaikalla oppien, ja heille solmittaisiin vakituiset työsopimukset Oralille valmistumisen jälkeen.

Lue lisää

Hilda Nopanen, 26 on hyvä esimerkki siitä, että harrastuksesta voi kehittyä ammatti, sekä myös siitä, että jatko-opintoihin voi hakeutua lähihoitajan papereilla.

Lue lisää