Valokuvauksen perusteet

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valokuvauksen perusteiden hallinta, sekä vankan alustan rakentaminen opiskelijan omalle kuvalliselle ilmaisulle ja valokuvalliselle pohdinnalle. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat vahvistaa valokuvausosaamistaan, valokuvan- ja valokuvauksen harrastajille , valokuvailmaisusta sekä oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille. Sisältö on sopiva myös laajempia opintoja harkitsevan aloitusopinnoiksi. Tästä voi alkaa tutkintotavoitteinen opintoväylä, tavoitteena Media-alan ammattitutkinnon tai sen tutkinnonosan suorittaminen.

Kohderyhmä

Suosituin valokuvauskoulutuksemme. Hakijoita tulee vuosittain eri puolilta Suomea. Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Sisältö

- kuvallisen ilmaisun perusteet
- digitaalinen työnkulku
- kontakti valokuvan traditioon
- valokuvauksen kenttä Suomessa
- kuva, kulttuuri ja yhteiskunta
- studiossa työskentely
- miljöössä työskentely
- kuvakerronnan perusteet
- tekijänoikeudet
- henkilökohtainen valokuvailmaisu
- presentaatiot

Koulutuksen aikana valokuvausta ja valokuvan sisältöä lähestytään opiskelijan suunnasta. Jokainen työskentelee henkilökohtaisesti valitsemassaan kuvaympäristössä. Koulutuksen puitteissa voit irrottautua arjesta ja heittäytyä valokuvauksen maailmaan samanhenkisessä seurassa.

Soveltuu mainiosti aikuisille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Koulutus sisältää 10 työpajaa sekä etäopiskelumateriaalin. Työpajat toteutetaan Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla viikonloppuisin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ja heinäkuussa ei ole työpajoja. Kouluttajina toimivat asiantuntevat valokuvauskouluttajat ja kentällä toimivat ammattivalokuvaajat.

Valokuvauksen Perusteet-koulutuksen aloitus verkossa 15.-17.3.
Kevään työpajat opistolla: 22.-24.3., 19.-31.4., 24.-26.5.
Kesäkuussa ja heinäkuussa ei ole työpajoja.
Koko koulutuksen työpaja-aikataulu ilmoitetaan aloituksessa.
Työpajojen aikataulu: pe klo 18-21, la klo 10-16, su klo 9-15

Koulutuksen laajuus: 600 h (22,5 op)
Koulutuksen kesto:12 kk
Koulutuksen hinta: 1150 € (opisto tarjoaa lounaan lähiopetusjaksoilla)
Koulutus laskutetaan kymmenessä kuukausierässä jaettuna koulutuksen ajalle.

Koulutuksessa on vielä muutama vapaa opiskelupaikka.
Kysy lisää info.kansanopisto@kpedu.fi

Hakuohje:
Hakulomakkeen lisäksi toimitat näytille kuviasi, jonka äärellä yhdessä määrittelemme henkilökohtaisen tulokulmasi matkalle valokuvauksen maailmaan ja opiskelutavoitteitasi. Sähköisen hakulomakkeen lähettäneille toimitetaan ohje kuvien toimittamiseen. Tarvittaessa lisätietoa osoitteesta jari.eklund(at)kpedu.fi.

Lisätietoja

Opiskelijoilla mahdollisuus majoittua edullisissa hostel-tason huoneissa campuksella. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Lisätietoja majoituksesta: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää