Valokuvauksen perusteet

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valokuvauksen perusteiden hallinta, sekä vankan alustan rakentaminen opiskelijan omalle kuvalliselle ilmaisulle ja valokuvalliselle pohdinnalle. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat vahvistaa valokuvausosaamistaan, valokuvan- ja valokuvauksen harrastajille , valokuvailmaisusta sekä oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille. Sisältö on sopiva myös laajempia opintoja harkitsevan aloitusopinnoiksi. Tästä voi alkaa tutkintotavoitteinen opintoväylä, tavoitteena Media-alan ammattitutkinnon tai sen tutkinnonosan suorittaminen.

Kohderyhmä

Suosituin valokuvauskoulutuksemme. Hakijoita tulee vuosittain eri puolilta Suomea. Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Sisältö

- kuvallisen ilmaisun perusteet
- digitaalinen työnkulku
- kontakti valokuvan traditioon
- valokuvauksen kenttä Suomessa
- kuva, kulttuuri ja yhteiskunta
- studiossa työskentely
- miljöössä työskentely
- kuvakerronnan perusteet
- tekijänoikeudet
- henkilökohtainen valokuvailmaisu
- portfolion valmistaminen

Koulutuksen aikana valokuvausta ja valokuvan sisältöä lähestytään opiskelijan suunnasta. Jokainen työskentelee henkilökohtaisesti valitsemassaan kuvaympäristössä. Koulutuksen puitteissa voit irrottautua arjesta ja heittäytyä valokuvauksen maailmaan samanhenkisessä seurassa.

Soveltuu mainiosti aikuisille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Koulutus sisältää 10 työpajaa sekä etäopiskelumateriaalin. Työpajat toteutetaan Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla viikonloppuisin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ja heinäkuussa ei ole työpajoja. Kouluttajina toimivat asiantuntevat valokuvauskouluttajat ja kentällä toimivat ammattivalokuvaajat.

Hakuohje:
Hakulomakkeen lisäksi toimitat ohjeiden mukaisen hakuportfolion, jonka äärellä yhdessä määrittelemme henkilökohtaisen tulokulmasi matkalle valokuvauksen maailmaan ja opiskelutavoitteitasi. Sähköisen hakulomakkeen lähettäneille toimitetaan portfolio-ohje hakuajan päättymistä seuraavana päivänä.
Tarvittaessa lisätietoa osoitteesta jari.eklund(at)kpedu.fi.

Ensimmäinen työpaja: huhtikuussa 2022
Koulutuksen laajuus: 600h (22,5 op)
Koulutuksen kesto:12kk
Koulutuksen hinta: 1150€ (sisältää lounaan lähiopetusjaksoilla)
hiopetusjaksoilla, laskutetaan kuukausierissä)

Lisätietoja

Opiskelijoilla mahdollisuus majoittua edullisissa hostel-tason huoneissa campuksella. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Lisätietoja majoituksesta: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää