Valokuvakerronnan vahvistaminen ja kehittäminen, Media-alan erikoisammattitutkinnon osa

Tavoite

Opiskelija tunnistaa oman valokuvallisen ilmaisunsa erityispiirteitä ja huomioi valokuvakerronnassaan kulttuurisidonnaisten arvojen sekä henkilökohtaisen kasvutarinan merkityksen kuvatuotannon lähtökohtana.

Kohderyhmä

Valokuvaajat, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan uusien palvelujen kehitystyössä kuvakerronnan ja projektinhallinnan osa-alueilla.

Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla valokuvaus-, media- tai taidealan perustutkinto tai ammattitutkinto suoritettuna. Haussa otetaan huomioon myös vastaavat tiedot omaavat hakijat esim. freelancer-valokuvaajan koulutuksesta.

Soveltuu mainiosti aikuisille, jotka haluvat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua.

Osallistujalla tulee olla opiskelun aikana käytössään oman työskentelynsä näkökulmasta tarkoituksenmukainen valokuvausvälineistö sekä kuvankäsittelyyn soveltuva tietokone ohjelmistoineen.

Sisältö

- valokuvallisen ilmaisun erityispiirteet
- kuvien lajityypit oman ilmaisun lähtökohtana
- henkilökohtainen kasvu muutosvoimana kuvallisessa ilmaisussa
- kehityshankkeen tekeminen valokuvakerronnallisesta kokonaisuudesta
- projektinhallinta valokuvatuotannossa
- tuotteistaminen ja esittäminen eri yhteyksissä
- jakeluympäristöjen vaatimukset

Koulutus toteutetaan kontaktiopetuksena Kälviällä Keski-Pohjanmaan kansanopiston tiloissa ja webinaareissa verkko-opetuksena.
Koulutukseen sisältyy itsenäistä työskentelyä oman hankkeen parissa sekä henkilökohtainen mentorointi.

Syksyllä 2024 on kaksi työpajaa. Keväällä 2025 on kolme työpajaa. Kesällä 2025 hanketyöskentelyn viimeistely. Syksyllä 2025 on yksi työpaja sekä hankkeen esittäminen.
Työpajojen aikataulu: pe klo 18-21, la klo 10-18, su klo 9-15
Opistolla on mahdollisuus majoittua edullisissa hostel-tason huoneissa.
Kouluttajana toimii valokuvaajamestari (VAT,VeAT,MeAT), kuvataiteilija Jari Eklund

Tutkinnon osan peruste: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2791213/tutkinnonosat/3124728

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksesta: jari.eklund(at)kpedu.fi

Lisätietoja majoituksesta ja ruokailuista: info.kansanopisto@kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakemukseen tulee liittää alustava suunnitelma kehityshankkeesta, jonka opiskelija tekee koulutuksen aikana.
Kehityskohteita voivat olla esim. uuden valokuvauspalvelun tuotteistaminen omaan freelancer-toimintaan, tilaajalähtöisen
valokuvausprojektin toteuttaminen asiakkaalle tai jonkin uuden ilmaisukeinon käyttöön ottaminen. Tee suunnitelmastasi max.
A4-sivun mittainen PDF-tiedosto ja toimita se hakeutumisen yhteydessä osoitteeseen jari.eklund@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Laura Laaksolla on takanaan klassinen alanvaihtotarina. Yhdeksän vuoden työura keittiösuunnittelijana päätyi työuupumukseen, joten ovi vanhaan elämään oli suljettava ja tilalle oli löydettävä uutta. Koulutukseltaan kalustemuotoilijaksi ja visualistiksi kouluttautunut Laakso halusi suunnata visuaaliselle ja luovalle alalle hakemaan sellaista osaamista, joka täydentäisi häneltä jo löytyvää työkalupakkiaan. Halu kertoa tarinoita johti hänet lopulta opiskelemaan media-alaa.

Lue lisää

Julia Laakso opiskelee media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa saadakseen käytännön osaamista markkinoinnista. Laakso on valmistumassa ammattikorkeakoulusta tradenomiksi, mutta halusi täydentää osaamistaan.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti lähteä uudelleen koulun penkille opiskelemaan media-alaa. 

Lue lisää

Yksi voimakkaista Lisa McWhirterin lapsuusmuistoista on ääni, joka kuului hänen isänsä kelatessa filmikameran filmiä. Minne isä menikin, kamera kulki aina mukana. Palkittuna valokuvaajana itsensä elättävä Lisa on varmasti jo pikkutyttönä valinnut ammattinsa. Vai onko? 

Lue lisää

Luokanopettajaksi Ruotsissa opiskellut Juuso Savolainen tuli opiskelijavaihtoon yliopistokeskus Chydeniukseen keväällä 2014.- Olen tehnyt äänityshommia bändien ja artistien kanssa. Sain keväällä esitteen kotiin alkavista audiovisuaalisen alan koulutuksista ja kiinnostuin alan vaihdosta, Savolainen kertoo.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Audiovisuaalisen alan perustutkintoa opiskeleva Lea Äyhynmäki suuntasi tekemään viiden viikon työssäoppimisjakson Øverbygdin kylään Norjaan FilmCampille talvella 2016. Elokuvastudiolla oli käynnissä suomalaisen Armoton maa –elokuvan kuvaukset, jonka kansainväliseen tuotantotiimiin Lea hyppäsi mukaan. 

Lue lisää

Anniina Isokangas on PaaPii Designin omistaja ja yrittäjä, jonka tuotteisiin kuuluvat muun muassa tekstiilit, pehmolelut ja paperituotteet. Hetki sitten on tullut kangastilaus New Yorkista, ja tuotteita on myynnissä useassa eri maassa. Isokangas suunnittelee ja markkinoi kaiken itse, ompelu ja painotyöt on ulkoistettu.

Lue lisää

Minna Mustosta voi hyvällä syyllä nimittää monialaosaajaksi. Kokemusta on kertynyt useasta ammatista vuosien varrella, ja lisäksi hänellä on lammastila pyöritettävänään. Vankin kokemus Mustosella kuitenkin on radiotoimittajan työstä, mutta todistus siitä tuli hankittua vasta tänä keväänä.

Lue lisää

Seinäjoelta Kokkolaan muuttanut Slaava-Matias Pienimäki kiinnostui media-alasta, kun hän kodinhuoltajaksi opiskellessaan valitsi valinnaisaineekseen videokuvauksen. Opiskelijaryhmä ideoi, kuvasi ja editoi oman videonsa ja siitä ala jäi kytemään Slaava-Matiaksen mieleen. 

Lue lisää

Viitisentoista vuotta hotelli- ja ravintola-alalla työskennellyt Mia Sumell oli jo pitkään tiennyt, että kyseinen ala ei ole hänen loppuelämänsä juttu. Alan töistä oli kuitenkin vaikea irtaantua, sillä töitä riitti ja osaamistakin niihin oli kertynyt vuosien varrella roppakaupalla. 

Lue lisää