Tukiviittomien perusteet

Tavoite

Saada valmiudet kommunikointiin tukiviittomin tavallisissa arkipäivän tilanteissa käytännön harjoitusten kautta. Tavoitteena on myös saada rohkeutta tukiviittomien käyttämiseen sekä ilmaista itseään myös ilmein.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta viittomakielestä.

Sisältö

Tukiviittomien käyttöä käytännön esimerkein, ilmeet ja eleet rohkeampaan käyttöön sekä arjen tukiviittomat.

Keskeistä sanastoa:

1. Ihmisiä
2. Perhe
3. Koti ja asuminen
4. Kysymyssanoja
5. Ympäristö
6. Luonto ja sää
7. Matkustaminen ja liikkuminen
8. Teonsanoja
9. Pikkusanoja
10. Aika
11. Laatusanoja
12. Ravinto ja ruokailu
13. Koulu
14. Kauppa ja työ

Kouluttaja: Henna Sillanpää

Lisätietoja

Aika: ke-to klo 17-21
Paikka: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, Kälviä

info.kansanopisto@kpedu.fi

Peruutus- ja maksuehdot:
Peruuttamattomasta kurssipaikasta laskutamme koko koulutuksen hinnan.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää