Taidevalokuvien toteuttaminen, Media-alan ammattitutkinnon osa

Tavoite

Koulutuksen suorittanut osaa työskennellä valokuvataiteen parissa hyödyntäen valokuvataiteen eri julkaisuprosesseihin liittyviä esityskäytäntöjä ja kykenee tuottamaan teoksistaan yleisölle suunnatun näyttelyn.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka arvostavat taiteen integriteettiä kulttuurien ja yhteisöjen perustavana elementtinä, valokuvailmaisusta sekä oman taiteellisen työskentelynsä kehittämisestä kiinnostuneille.

Osallistujalla tulee olla opiskelun aikana käytössään oman työskentelynsä näkökulmasta tarkoituksenmukainen valokuvausväline.

Sisältö

- teoriaosuus: valokuvataiteen ydin
- kuvakokonaisuuden suunnittelu
- kuvasarjan tai kuvakokonaisuuden toteuttaminen
- valokuvataiteen esittämiskanaviin perehtyminen
- julkaisumenetelmän, materiaalin ja jatkokäsittelyn edellyttämät tekniset vaatimukset
- työskentelyn ja teosten toteuttamisen kustannuslaskenta ja -suunnittelu
- hinnoittelu
- rahoitusmahdollisuudet ja rahoitushakemukset
- näyttelysuunnitelman ja taiteilijaesittelyn (artist statement) valmistaminen
- näyttelyn markkinoinnin ja tiedotuksen suunnittelu
- oman työn dokumentointi

Koulutus alkaa lokakuussa 2024.
Syksyllä 2024 kaksi työpajaa, keväällä 2025 neljä työpajaa. Syksyllä 2025 yksi työpaja.
Näyttelyn valmistaminen kesällä 2025 ja esittäminen syksyllä 2025.

Työpajat toteutetaan Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä.
Opistolla on mahdollisuus majoittua edullisissa hostel-tason huoneissa.
Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan.
Työpajat järjestetään viikonloppuisin.
Aikataulu on vakio: perjantaisin klo 18-21, lauantaisin klo 10-18, sunnuntaisin klo 9-15

Tutkinnon osan perute: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2791212/tutkinnonosat/3114577

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksesta: jari.eklund(at)kpedu.fi

Lisätietoja majoituksesta ja ruokailuista: info.kansanopisto@kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Laura Laaksolla on takanaan klassinen alanvaihtotarina. Yhdeksän vuoden työura keittiösuunnittelijana päätyi työuupumukseen, joten ovi vanhaan elämään oli suljettava ja tilalle oli löydettävä uutta. Koulutukseltaan kalustemuotoilijaksi ja visualistiksi kouluttautunut Laakso halusi suunnata visuaaliselle ja luovalle alalle hakemaan sellaista osaamista, joka täydentäisi häneltä jo löytyvää työkalupakkiaan. Halu kertoa tarinoita johti hänet lopulta opiskelemaan media-alaa.

Lue lisää

Julia Laakso opiskelee media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa saadakseen käytännön osaamista markkinoinnista. Laakso on valmistumassa ammattikorkeakoulusta tradenomiksi, mutta halusi täydentää osaamistaan.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti lähteä uudelleen koulun penkille opiskelemaan media-alaa. 

Lue lisää

Yksi voimakkaista Lisa McWhirterin lapsuusmuistoista on ääni, joka kuului hänen isänsä kelatessa filmikameran filmiä. Minne isä menikin, kamera kulki aina mukana. Palkittuna valokuvaajana itsensä elättävä Lisa on varmasti jo pikkutyttönä valinnut ammattinsa. Vai onko? 

Lue lisää

Luokanopettajaksi Ruotsissa opiskellut Juuso Savolainen tuli opiskelijavaihtoon yliopistokeskus Chydeniukseen keväällä 2014.- Olen tehnyt äänityshommia bändien ja artistien kanssa. Sain keväällä esitteen kotiin alkavista audiovisuaalisen alan koulutuksista ja kiinnostuin alan vaihdosta, Savolainen kertoo.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Audiovisuaalisen alan perustutkintoa opiskeleva Lea Äyhynmäki suuntasi tekemään viiden viikon työssäoppimisjakson Øverbygdin kylään Norjaan FilmCampille talvella 2016. Elokuvastudiolla oli käynnissä suomalaisen Armoton maa –elokuvan kuvaukset, jonka kansainväliseen tuotantotiimiin Lea hyppäsi mukaan. 

Lue lisää

Anniina Isokangas on PaaPii Designin omistaja ja yrittäjä, jonka tuotteisiin kuuluvat muun muassa tekstiilit, pehmolelut ja paperituotteet. Hetki sitten on tullut kangastilaus New Yorkista, ja tuotteita on myynnissä useassa eri maassa. Isokangas suunnittelee ja markkinoi kaiken itse, ompelu ja painotyöt on ulkoistettu.

Lue lisää

Minna Mustosta voi hyvällä syyllä nimittää monialaosaajaksi. Kokemusta on kertynyt useasta ammatista vuosien varrella, ja lisäksi hänellä on lammastila pyöritettävänään. Vankin kokemus Mustosella kuitenkin on radiotoimittajan työstä, mutta todistus siitä tuli hankittua vasta tänä keväänä.

Lue lisää

Seinäjoelta Kokkolaan muuttanut Slaava-Matias Pienimäki kiinnostui media-alasta, kun hän kodinhuoltajaksi opiskellessaan valitsi valinnaisaineekseen videokuvauksen. Opiskelijaryhmä ideoi, kuvasi ja editoi oman videonsa ja siitä ala jäi kytemään Slaava-Matiaksen mieleen. 

Lue lisää

Viitisentoista vuotta hotelli- ja ravintola-alalla työskennellyt Mia Sumell oli jo pitkään tiennyt, että kyseinen ala ei ole hänen loppuelämänsä juttu. Alan töistä oli kuitenkin vaikea irtaantua, sillä töitä riitti ja osaamistakin niihin oli kertynyt vuosien varrella roppakaupalla. 

Lue lisää