Silmämääräisen tarkastuksen koulutus VT2, 26.-27.11.2024

Tavoite

VT1 ja VT2 kurssilla opitaan tunnistamaan, mittaamaan ja raportoimaan hitsausvirheet silmämääräisen tarkastuksen perusteella. Kurssilla opitaan myös mittalaitteiden oikeaoppinen käyttö sekä ymmärtämään hitsausvirheiden vaikutuksia rakenteiden kestävyyteen.

Kohderyhmä

Visuaalinen tarkastus VT2 koulutus täydentää tietoa ja antaa valmiudet Inspecta Oy:n järjestämän monialasektorin silmämääräisen tarkastuksen (VT2/IMU) pätevyyden suorittamiseen.

Sisältö

VT2 (16 h)

Päivä 1:
Koulutuksen avaus
Muut standardit sekä PED-standardit, korroosiomuodot ja okisdoituminen
Silmämääräinen tarkastus SFS EN ISO 17637
Pintakäsittelyn aakkoset ja valujen sekä levyjen tarkastus SFS 8145, SFS-EN ISO
8501, SFS-EN ISO 12944-1 ja SFS-EN 10029, SFS-EN ISO 10163-1 ja 10163-2 mukaan

Päivä 2:
Pätevöinti, työohjeen laadinta ja sen harjoittelu
Hitsausmenetelmät, arviointi ja raportointi
Harjoittelu ja kertaus
Yhteenveto ja keskustelu

Lisätietoja

Osallistujan toivotaan suorittavan VT1-kurssin ennen VT2-kurssille osallistumista.

Kouluttajana toimii NDT-asiantuntija Maria Lammentausta Q-Test Oy:stä.
Q-Test Oy on Inspecta Henkilösertifioinnin hyväksymä koulutusorganisaatio VT, PT ja MT menetelmillä.

Koulutuksen hintaan kuuluu aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas. Hinta 1095 € + alv 24%.


Sitovat ilmoittautumiset VT2 11.11.2024 mennessä.
Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Arttu Pynssi kulkee Vetelistä Kokkolaan aamuisin linja-autolla kouluun Kokkolan ammattikampukselle. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta kone- ja metallialan perustutkintoa ja valmistuu keväällä 2016 levyseppähitsaajaksi.

Lue lisää

Kokkolalainen Miro Mikkola on malliesimerkki siitä, miten käy, kun ammattiopinnot kiinnostavat ja halua oman alan töihin riittää. 19-vuotias Miro valmistui kone- ja metallialan perustutkinnosta puoli vuotta etuajasta ja hänet palkattiin suoraan AP-Telalle töihin koneistajaksi.

Lue lisää

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on kevään yhteishaussa avoinna viitisenkymmentä opiskelupaikkaa. Kokkolan ammattikampuksella sijaitsevassa hallissa riittää tohinaa tälläkin hetkellä, kun opiskelijoilla on työn alla sekä asiakastöitä että harjoitustöitä. 

Lue lisää

Kaikki asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaisesti. Tämän oppi 20-vuotias Jukka Torppa, jolla oli selkeät suunnitelmat ajoneuvoasentajaksi valmistumisen jälkeiselle ajalle. Seuraavaksi olisi vuorossa armeija, ja sen jälkeen töihin tai jatko-opiskelemaan. Kaksi viikkoa ennen armeijaan lähtöä tuli kuitenkin diagnoosi, joka lykkäsi armeijaan menemistä saman tien ainakin parilla vuodella.

Lue lisää