Metsäalan perustutkinto, Metsätalouden osaamisala

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa metsäalan perustutkinto. Tutkinnosta voi suorittaa myös henkilökohtaisen koulutustarpeen mukaisesti tutkinnon osia, ilman koko tutkinnon suoritustavoitetta.

"METSÄNOMISTAJAN METSÄKOULU" antaa hyvät valmiudet omien metsien hoitoon ja käyttöön sekä metsätöihin yleensä. Koulutus tukee omien metsien hoitoa ja käyttöä metsänomistajan tavoitteiden mukaan.

Kohderyhmä

Metsänomistajat ja metsänomistuksesta kiinnostuneet sekä muut metsätaloudesta ja metsätöistä kiinnostuneet.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koko tutkinto 180 osp
Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp:
Pakolliset 95 osp
- metsän hoito ja hyödyntäminen, 20 osp
- metsänhoitopalvelut, 30 osp
- puunkorjuupalvelut, 30 osp
Valinnaiset 50 osp

Yhteiset tutkinnonosat 35 osp

Koulutukseen kuuluvat seuraavat osa-alueet:
- kasvupaikkojen ja kehitysluokkien osaaminen
- metsänmittaus ja arviointi
- metsänhoitotyöt
- kasvatusmetsien käsittely
- manuaalinen puunkorjuu
- metsäsuunnittelu
- energiapuuasiat
- metsänparannustyöt

Koulutukseen sisältyy luokka- ja maasto-opetusta sekä käytännön harjoituksia eri metsätalouden työlajeissa. Yhteistyökumppaneina koulutuksessa ovat metsäalan keskeiset organisaatiot.

Aikuisille räätälöity opiskelu toteutetaan monimuoto-opetuksena ja pääosa harjoittelusta tapahtuu ohjatusti omassa metsässä. Opiskeluun kuuluu ryhmäopetusta iltaisin 2-3 kertaa kuukaudessa sekä muutama lauantai. Lähiopetus toteutetaan Kokkolassa. Koulutus sopii myös etämetsän omistajille.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Tero Takalo, p. 044 725 0606
tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Koulutuksen seuraava aloitusajankohta ei ole tiedossa.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

45-vuotias Susanna Kumpula päätti ex tempore aloittaa uuden alan opiskelun. Kun silmään osui mainos luonto-ohjaaja koulutuksesta Perhossa, päätti Susanna hakeutua koulutukseen.

Lue lisää