Tavoite
Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan suorittanut tuntee media-alan toimintaympäristön ja osaa toimia audiovisuaalisissa tuotannoissa. Hän hallitsee erilaisten mediamateriaalien valmistuksen sekä valitsemiensa valinnaisten tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot.
Mediapalvelujen toteuttaja osaa soveltaa oppimiaan tietoja ja taitoja muuttuvissa työtilanteissa. Hän osaa toimia monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä ja tuottaa palveluita asiakkaiden tarpeisiin myös itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat työssään media-alan osaamista tai ovat hakeutumassa alan työtehtäviin. Koulutus sopii myös alanvaihtajille.
Media-alalle hakeutuvalla on halu toteuttaa luovia sisältöjä teknologiaa hyödyntäen. Alalla korostuvat myös hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä asiakaslähtöinen ajattelu. Englannin kielen taidosta on hyötyä.
Jatkuva haku on suunnattu sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa. (Katso lisätietoja: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/yhteishaku-ja-jatkuva-haku) Jatkuvan haun koulutukseen voi hakea tällä sivustolla, kun haku on avoinna. Mikäli haku on suljettu, mutta sinulla on jo alan opintoja, voit tiedustella hakijapalveluista mahdollisuutta jatkaa opintojasi.
Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset
Sisältö
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
- Media-alan ammatilliset tutkinnon osat, 15 osp
- Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan pakolliset tutkinnon osat, 30 osp
- Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat, 100 osp
- Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
Opinnoissa voi valita joko video- ja elokuvatuotantoon, visuaaliseen tuotantoon tai äänituotantoon painottuvan suorituspolun.
Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.
Osaamista hankitaan joustavasti oppilaitoksen oppimisympäristöissä, verkko-opintoina ja koulutustyöpaikoilla. Ammattitaito osoitetaan näyttöinä, kun vaadittava osaaminen on hankittu.
Mediapalvelujen toteuttajaksi opiskellaan Kokkolan ammattikampuksella mediakeskus LIMEssä. Tutustu oppimisympäristöihimme osoitteessa www.mediakeskuslime.fi.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit kehittää alan osaamistasi työelämässä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin.
Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010
Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkinto opinnot voi olla mahdollista aloittaa jo kevätlukukaudella yhteisillä tutkinnon osilla. Mikäli tämä vaihtoehto kiinnostaa, mainitse asia hakulomakkeella tai ole yhteydessä hakijapalveluihin.
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus
Hakijat haastatellaan touko-kesäkuussa 2023.