Media-alan ammattitutkinto, Henkilökuvien toteuttamisen tutkinnon osa

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on henkilövalokuvauksen hallinta ja Henkilökuvien toteuttamisen tutkinnon osan suorittaminen. Koulutus tuottaa ammattillisia valmiuksia osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille, tilaajalähtöisissä työtehtävissä toimiville valokuvaajille ja aiheeseen erikoistuneille harrastevalokuvaajille.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu valokuvavaajan ammattitutkinnon (VAT) tai vastaavat taidot omaaville valokuvaajille, joilla on perusvalmiudet työskennellä studiossa ja miljöössä käyttäen lisävalaisua.

Koulutus on media-alan ammattitutkinnon valinnainen tutkinnonosa. Opiskelijalta edellytetään riittävää lähtötasoa ja hänellä tulee olla tarkoituksenmukainen valokuvauskalusto, kuvankäsittelyyn soveltuva tietokone ja tilaajalähtöisiä valokuvauksia työssäoppimis- ja osaamisnäyttöympäristöiksi.

Sisältö

- henkilökuvauksen traditio ja nykyhetki työskentelyn pohjana
- muotokuvauksen historian tärkeimmät tyylit
- henkilökuvauksen lajityypit ja ilmaisukeinot
- työkokonaisuuteen sopivat työmenetelmät, laitteet ja tekniikat
- kulttuurisidonnaiset sommittelun ja symboliikan keinot
- studiovalokuvaus
- lisävalaisu miljöössä
- eri asiakasryhmiä edustavien asiakkaiden kuvaukset
- tietosuoja ja tekijänoikeuslainsäädäntö
- tuotteistaminen ja hinnoittelu
- kuvauspaikasta ja -järjestelyistä sopiminen tilaajan kanssa
- mallin ohjaaminen
- kuvien loppukäytön asettamat tekniset vaatimukset

Soveltuu aikuisille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Koulutus sisältää 10 työpajaa sekä etäopiskelumateriaalin. Työpajat toteutetaan Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla viikonloppuisin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ja heinäkuussa ei ole työpajoja. Kouluttajina toimivat asiantuntevat valokuvauskouluttajat ja kentällä toimivat, henkilökuvauksen eri osa-alueisiin erikoistuneet ammattivalokuvaajat.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Etäopiskelun ja yhteydenpidon alustana laadukas ja helppokäyttöinen ItsLearning-ympäristö.

Koulutus kestää 12 kuukautta.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Seuraava koulutus alkaa toukokuussa 2023.

Lisätietoa koulutuksen järjestelyistä:
jari.eklund(at)kpedu.fi

Sähköisen hakulomakkeen lisäksi toimitat linkin kuvamateriaaliisi, jonka äärellä yhdessä määrittelemme henkilökohtaisen tulokulmasi ja keskustelemme opiskelutavoitteistasi.
Linkki kuvaportfolioosi osoitteeseen jari.eklund(at)kpedu.fi.

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Laura Laaksolla on takanaan klassinen alanvaihtotarina. Yhdeksän vuoden työura keittiösuunnittelijana päätyi työuupumukseen, joten ovi vanhaan elämään oli suljettava ja tilalle oli löydettävä uutta. Koulutukseltaan kalustemuotoilijaksi ja visualistiksi kouluttautunut Laakso halusi suunnata visuaaliselle ja luovalle alalle hakemaan sellaista osaamista, joka täydentäisi häneltä jo löytyvää työkalupakkiaan. Halu kertoa tarinoita johti hänet lopulta opiskelemaan media-alaa.

Lue lisää

Julia Laakso opiskelee media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa saadakseen käytännön osaamista markkinoinnista. Laakso on valmistumassa ammattikorkeakoulusta tradenomiksi, mutta halusi täydentää osaamistaan.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti lähteä uudelleen koulun penkille opiskelemaan media-alaa. 

Lue lisää

Yksi voimakkaista Lisa McWhirterin lapsuusmuistoista on ääni, joka kuului hänen isänsä kelatessa filmikameran filmiä. Minne isä menikin, kamera kulki aina mukana. Palkittuna valokuvaajana itsensä elättävä Lisa on varmasti jo pikkutyttönä valinnut ammattinsa. Vai onko? 

Lue lisää

Luokanopettajaksi Ruotsissa opiskellut Juuso Savolainen tuli opiskelijavaihtoon yliopistokeskus Chydeniukseen keväällä 2014.- Olen tehnyt äänityshommia bändien ja artistien kanssa. Sain keväällä esitteen kotiin alkavista audiovisuaalisen alan koulutuksista ja kiinnostuin alan vaihdosta, Savolainen kertoo.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Audiovisuaalisen alan perustutkintoa opiskeleva Lea Äyhynmäki suuntasi tekemään viiden viikon työssäoppimisjakson Øverbygdin kylään Norjaan FilmCampille talvella 2016. Elokuvastudiolla oli käynnissä suomalaisen Armoton maa –elokuvan kuvaukset, jonka kansainväliseen tuotantotiimiin Lea hyppäsi mukaan. 

Lue lisää

Anniina Isokangas on PaaPii Designin omistaja ja yrittäjä, jonka tuotteisiin kuuluvat muun muassa tekstiilit, pehmolelut ja paperituotteet. Hetki sitten on tullut kangastilaus New Yorkista, ja tuotteita on myynnissä useassa eri maassa. Isokangas suunnittelee ja markkinoi kaiken itse, ompelu ja painotyöt on ulkoistettu.

Lue lisää

Minna Mustosta voi hyvällä syyllä nimittää monialaosaajaksi. Kokemusta on kertynyt useasta ammatista vuosien varrella, ja lisäksi hänellä on lammastila pyöritettävänään. Vankin kokemus Mustosella kuitenkin on radiotoimittajan työstä, mutta todistus siitä tuli hankittua vasta tänä keväänä.

Lue lisää

Seinäjoelta Kokkolaan muuttanut Slaava-Matias Pienimäki kiinnostui media-alasta, kun hän kodinhuoltajaksi opiskellessaan valitsi valinnaisaineekseen videokuvauksen. Opiskelijaryhmä ideoi, kuvasi ja editoi oman videonsa ja siitä ala jäi kytemään Slaava-Matiaksen mieleen. 

Lue lisää

Viitisentoista vuotta hotelli- ja ravintola-alalla työskennellyt Mia Sumell oli jo pitkään tiennyt, että kyseinen ala ei ole hänen loppuelämänsä juttu. Alan töistä oli kuitenkin vaikea irtaantua, sillä töitä riitti ja osaamistakin niihin oli kertynyt vuosien varrella roppakaupalla. 

Lue lisää