Maatalousalan ammattitutkinto, Maatalouslomittamisen osaamisala

Tavoite

Maatalousalan ammattitutkinnon (osaamisala maatalouslomittaminen) valmistavan koulutuksen avulla hankitaan maatalouslomitustyössä vaadittava osaaminen. Keskeistä osaamista maatalouslomittajan ammatissa on tuotantoeläinten hoitaminen sekä asiakaspalvelu- ja työelämätaidot. Maatalouslomittajan työssä korostuu lisäksi eläinten käsittely- ja seurantataidot sekä koneiden käytön ja tuotantoon liittyvän automatiikan hallinta.

Koulutus valmistaa tutkinnon suorittamiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä.

Kohderyhmä

Maatalousalan ammattitutkinto soveltuu hyvin maatalouslomittajina ja tuotantoeläinten hoitajina työkenteleville, jotka haluavat päivittää osaamistaan tai tarvitsevat ammattitutkinnon. Alan työkokemus on suotavaa, samoin peruskoulutus alalle. Yksittäistapauksissa tämä ammattitutkinto soveltuu myös henkilöille, joilla ei ole kokemusta alasta tai tuotantoeläinten hoitotöistä. Ammattitaidon hankkiminen suunnitellaan jokaisen tarpeiden mukaan henkilökohtaisesti.

Sisältö

Maatalousalan ammattitutkinto, maatalouslomittamisen osaamisala 150 osp (osaamispistettä)

Tarjoamme opetusta seuraaviin tutkinnon osiin:
Pakollinen tutkinnon osa:
- Maatalousalan työtehtävissä toimiminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 100 osp:
Valinnaiset tutkinnon osat 1, valitaan 40-100 osp
- Maidon tuottaminen 90 osp
- Naudanlihan tuottaminen 50 osp
- Sianlihan ja porsaiden tuottaminen 50 osp
- Hevosten hoitaminen tuotantoeläintilalla 40 osp
- Turkisten tuottaminen 50 osp
- Lampaanlihan ja villan tuottaminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, valitaan 0 - 60

Maatalousalan ammattitutkintoon voidaan sisällyttää tutkinnon osa tai osia (0- 50 osp) ammatillisesta perustutkinnosta tai toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Se korvaa silloin yhden valinnaisen tutkinnon osan.

Koulutuksessa on lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työssäoppimista.

Tutkinnossa tarvittava osaamisen hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi, esim. työkokemusten, koulutusten tai harrastusten avulla hankittu osaaminen.

Koulutusaika vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon tutkinnossa tarvittavaa osaamista pitää vielä hankkia. Keskimäärin tutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin 1,5 vuotta ja keskimäärin 50 lähipäivää 2-5 päivän jaksoissa.

Jos sinulla on pitkä työkokemus maatalouslomittajan työstä ja mahdollisesti taustalla alan peruskoulutus, voit suorittaa tutkinnon keskimääräistä nopeammalla aikataululla.

Koulutus soveltuu myös oppisopimuskoulutuksena toteutettavaksi.

Lisätietoja

Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä pääosin työpaikoilla (lomitustiloilla) työtehtävissä ja -prosesseissa. Jokaiselle tehdään henkilökohtainen suunnitelma (aikataulu, työpaikat ja osaamisen osoittamistavat).

Koko koulutuksen hinta 1500€, tutkinnon osa á 300€

Lisätietoja koulutuksesta:
Eija Mäki-Ullakko, p. 044 725 0637
tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.