Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala

Tavoite

Koulutus antaa sinulle valmiuksia toimia johdon strategisena kumppanina, liiketoiminnan ja oman vastuualueen kehittäjänä. Saat valmiuksia osaamisen ja kyvykkyyksien johtamiseen. Saat asiantuntijuutta henkilöstöasioihin sekä esihenkilöiden tukena toimimiseen.

Kohderyhmä

Oletko toiminut henkilöstöhallinnon suunnittelu-, kehittämis- tai vastuutehtävissä tai HR-asiantuntijana? Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto sopii erinomaisesti sinulle, joka vastaat henkilöstötyötä tukevista toiminnoista sekä niiden kehittämisestä. Voit täydentää koulutuksella myös aiemmin suorittamiasi johtamisen tai liiketoiminnan tutkintoja.

Sisältö

Koulutuksen avulla saat riittävät valmiudet suorittaa Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon. Tarjoamme mahdollisuuden ottaa haltuun digitaalisia välineitä osana omaa johtamista.

Tutkinto muodostuu kaikille yhteisestä ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta, joissa tarvittava osaaminen näytetään omissa henkilöstöasiantuntijan työtehtävissä.

1. Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon perusteet 28.3.2023
2. Visio ja strategiatyö ja HR:n rooli liiketoiminnan tukena 19.4.2023
3. Strategiatyökalut ja strategian toteuttaminen 16.5.2023
4. Henkilöstötyö 31.8.2023
5. Henkilöstötyön lainsäädäntöä 20.9.2023
6. Henkilöstön osaamisen johtaminen 10.10.2023
7. Mielen johtaminen 21.3.2024
8. Viestintä johtamisen ja esihenkilötyön tukena 18.4.2024
9. Työyhteisön johtaminen – Tukena esimiesten onnistumiselle 16.5.2024
10. Työympäristön ja olosuhteiden kehittäminen 22.8.2024
11. Työhyvinvointikorttikoulutus 19.9.2024

Lisäksi valinnaisiin tutkinnon osiin kuuluvat, syventävät koulutuspäivät:

12. Lakisääteiset henkilöstösuunnitelmat (valinnainen: Henkilöstötyö) 14.11.2023
13. Toiminnan arviointi ja kehittäminen (valinnainen: Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen) 25.1.2024
14. Osaamisen kehittämisen työkaluja (valinnainen: Henkilöstön osaamisen kehittäminen) 20.2.2024
15. HRx keväällä 2024, Helsinki: Ammattilaisten verkostoitumistapahtuma ja järjestelmiin perehtyminen - omakustanteinen opintomatka

Täältä löydät koulutuksen esitteen: https://bit.ly/3OjRhqf

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutus ja tutkinnon suorittaminen toteutetaan oppisopimuksella oppisopimuksen ehtojen täyttyessä. Oppisopimuksen ehtojen täyttyessä kokonaisuus on organisaatiolle ja opiskelijalle maksuton.

Johtamisen tutkintovastaava Minna Frilund, minna.frilund(at)kpedu.fi p. 044 725 0883 tai
Hakijapalvelut, hakijapalvelut(at)kpedu.fi p. 040 808 5010.

Lisätietoja oppisopimuksesta voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme Katri Puumalalta, katri.puumala(at)kpedu.fi puh. 040 807 3666.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää