Koulutuskokeilu

Tavoite

Koulutusalat ja ammatit muuttuvat. Koulutuskokeilun avulla pääset näkemään eri aloja ja ammattien vaatimuksia sekä kokeilemaan, mikä juuri sinua kiinnostaa.

Koulutuskokeilun tavoitteena on löytää sinua kiinnostava ala sekä selvittää soveltuvuutesi ja motivaatiosi koulutukseen ja ammatin vaatimuksiin.

Kohderyhmä

Koulutuskokeilu on tarkoitettu:
• vailla ammatillista peruskoulutusta oleville
• ammatinvaihtajille
• koulutustaan täydentäville
• työmarkkinoille palaaville, jotka tarvitsevat tukea soveltuvan koulutuksen löytämisessä

Sisältö

Koulutuskokeilussa tutustut koulutuksen sisältöön ja ammattien vaatimuksiin. Koulutuskokeilussa voit keskustella opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Voit myös tutustua oppilaitokseen ja opiskeluun seuraamalla oppitunteja. Koulutuskokeilu voi kerrallaan kestää 1-10 päivää.

Koulutuskokeilusta sovitaan työnhakija-asiakkaan kanssa laadittavassa työllistymissuunnitelmassa, jolloin työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa työttömyysetuutta korotettuna koulutuskokeilun ajalta.

Lisätietoja

Ota yhteyttä Tuula Paavola-Ylitaloon, p. 040 808 5013, tuula.paavola-ylitalo@kpedu.fi
tai ilmoita kiinnostuksesi ja yhteystietosi TE-toimistoon: kirjaamo.pohjanmaa@te-toimisto.fi

Voit tutustua koulutustarjontaamme osoitteessa www.kpedu.fi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää