Koira-alan mentaalivalmentaja

Tavoite

Kaipaatko uusia työkaluja valmennettavien suoritusten parantamiseen? Haluatko kehittyä ihmisenä, kouluttajana ja valmentajana?

Koulutuksen tavoitteena on kehittää omia valmennuksellisia kykyjään ja hyödyntää mentaalivalmentajan-työkaluja luontevana osana omaa työtä.
Saat kaikki keskeiset mentaalivalmennuksen työkalut käyttöösi, tiimin, joka tuke sinua myös jatkossa sekä hyviä uusia tuttavuuksia, joiden kanssa pääset jakamaan kokemuksia.

Kohderyhmä

Mentaalivalmentajakoulutus on suunnattu koira-alan kouluttajille, valmentajille, opettajille, koulutusohjaajille sekä sellaisille koiraharrastajille, jotka haluavat kehittää itseään, omia valmennuksellisia kykyjään ja hyödyntää mentaalivalmentajan-työkaluja omassa työssä ja harrastuksessa.

Sisältö

Lähipäivillä opetellaan mentaalivalmennuksen periaatteita ja työkaluja, joita valmentaja voi soveltaa omassa työssään. Työkalut sopivat esim.: suorituksen parantamiseen, kilpailujännityksen vähentämiseen, pelkojen ja loukkaantumisten vaikutusten minimoimiseen, keskittymiseen ja rauhallisuuteen, tilanteen nollaukseen tarvittaessa, kilpailutilanteen käsittelyyn jälkeenpäin ja tunteiden käsittelyyn
Opit työkaluja ja keinoja harrastajien kannustamiseen ja toimivaan vuorovaikutukseen eri toimijoiden kanssa. Koulutuksessa opetellaan uusia työkaluja, joita voit hyödyntää koulutettavien ja valmennettavien kanssa tai oman kilpailusuorituksesi parantamiseksi.
Käsittelemme myös persoonallisuuspiirteitä ja opit tunnistamaan erilaisia piirteitä. Opit yhdeksän erilaista motivoitumistyyliä ja niihin sopivat valmennustavat, teet omakuva -työskentelyä ja opit kuinka se vaikuttaa kilpailusuoritukseen. Lähipäivien aikana opit myös paljon itsestäsi.
Lisäksi pureudumme siihen, millainen on kilpailijan miellekartta kilpailutilanteessa. Näet miten vastustajien vaikutus näkyy suorituksessa. Opit miten yleisön ja tukijoukkojen vaikutus siirtyy suoritukseen.

Kouluttajina toimivat mentaalivalmentaja Anne Talvitie ja koira-alan ammattilainen Tytti Lintenhofer.

Koulutuksen laajuus on 5 op, joka sisältää neljä kolmipäivästä lähijaksoa sekä itsenäistä opiskelua. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna Kannuksessa. Lähiopetuspäivillä opiskelijat vastaavat itse ruokajärjestelyistä.
Lähipäivien lisäksi koira-alan mentaalivalmentajakoulutukseen kuuluu itsenäistä käytännön harjoittelua omalla ajalla yhteensä 30 tuntia. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä valmennettavaa ryhmää tai yksilöitä, tulee sinun rekrytoida itsellesi harjoitusasiakkaita, jotta pääset harjoittelemaan ja soveltamaan oppimaasi käytännössä.
Valituille lähetämme infokirjeen lähempänä koulutuksen alkamisajankohtaa. Koulutukseen valitaan max 20 opiskelijaa

Lähipäivät:
12.3. - 14.3.2021
9.4. - 11.4.2021
14.5. - 16.5.2021
11.6. -13.6.2021

Perjantaina klo 15.00 - 19.00
Lauantaina ja sunnuntaina klo 9.00-16.00

Lisätietoja

Koulutusmaksu laskutetaan kuukausierissä.
Majoitusta voi tiedustella Kälviän kansanopiston ja Kannuksen ammattiopiston edullisista opiskelija-asuntoloista
Majoitus Kälviä: toimistosihteeri Soile Niemi, soile.niemi(a)kpedu.fi, puhelin 044 725 0740
Majoitus Kannus: asuntolanohjaaja Tommi Lapinjoelta (tommi.lapinjoki(a)kpedu.fi), puhelin 044 725 0618 (ma-to klo 15-23)
sekä https://www.kannus.fi/vapaa-aika/matkailu/majoituspalvelut

Lisätietoja antaa Tytti Lintenhofer, tytti.lintenhofer(a)kpedu.fi , 044 7250 645.

http://mentalsportti.blogspot.com
https://kouluttamo.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.