Homekoiraohjaaja

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle tarvittavat valmiudet toimia homekoiraohjaajana.
Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on perustiedot mm. rakennustekniikasta, mikrobiologiasta, yritystoiminnasta sekä koiran kouluttamisesta ja hyvinvoinnista.

Sisältö

- Homekoiran hyvinvointi ja kouluttaminen
- Mikrobiologia
- Rakennustekniikka
- Lainsäädäntö
- Yritystoiminta ja asiakaspalvelu

Koulutuksen laajuus on 33 op (870 h), joka sisältää 15 lähijaksoa sekä itsenäistä opiskelua. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa ollaan 4 päivän lähijaksolla kuukaudessa koululla opiskelemassa. Päivät sijoittuvat aina yhden viikon sisälle. Muu aika on itsenäistä opiskelua.
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen toimipaikan kanssa.

Aikataulu:
1. Lähijakso vko 32 (8.8.-11.8.22) Orientaatio
2. Lähijakso vko 35 (29.8.-1.9.22)
3. Lähijakso vko 38 (19.9.-22.9.22)
4. Lähijakso vko 41 (10.10.-13.10.)
5. Lähijakso vko 44 (31.10.-3.11.22)
6. Lähijakso vko 47 (21.11.-24.11.22)
7. Lähijakso vko 50 (12.12.-15.12.22)
8. Lähijakso vko 2 (9.1.-12.1.23)
9. Lähijakso vko 6 (6.2.-9.2.23)
10. Lähijakso vko 10 (6.3.-9.3.23)
11. Lähijakso vko 13 (27.3.-30.3.23)
12. Lähijakso vko 17 (24.4.-27.4.23)
13. Lähijakso vko 21 (22.5.-25.5.23)
14. Lähijakso vko 23 (varalla)

Lisätietoja

Hakijalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä. Hakijoilla tulee olla valmiuksia toimia alalla sekä hyviä koirankäsittely- ja koulutustaitoja. Hakijalla tulee olla oma koira, jonka hän kouluttaa opiskeluaikana homekoiraksi. Koiran tulee olla perusterve, n. 1-5 vuotias, kiinnostunut ja soveltuva etsintätyöskentelyyn, perustottelevainen sekä yhteistyöhaluinen ohjaajan kanssa. Hakijan hyväksi luetaan aiempi kokemus rakennustekniikasta ja/tai sisäilma-asioista sekä koirien koulutuskokemus. Koulutus sopii käytäväksi työn ohessa, mutta koulutukseen hakeutujan tulee huomioida koulutuksen vaativuus ajallisesti myös etäopetusjaksoilla. Koulutukseen osallistuminen vaatii noin 5-7 tunnin panostusta viikossa etätyöskentelyyn (koiran kouluttaminen ja muu opiskelu etänä).
Koulutusmaksu sisältää teoria-opetuspäivinä lounaan. Maksu laskutetaan kuukausierissä. Majoitusta voi tiedustella opiston edullisesta opiskelija-asuntolasta (koirille sallittuja huoneita rajoitetusti).

Koulutukseen hakijoille järjestetään yksipäiväinen soveltuvuuskoe viikolla 23, jossa haastatellaan hakija sekä testataan koiran etsintää ja liikkumista erilaisilla pinnoilla. Soveltuvuuskokeisiin kutsutuille lähetetään kyselylomake ja myös tarkempaa tietoa soveltuvuuskokeesta.

Opintojen jälkeen sinun on mahdollista suorittaa Hyötykoiran kouluttaminen tutkinnon osa (15 osp) Keski-Pohjanmaan Ammattiopistolla.

Lisätietoja antaa Kai Harju, kai.harju(at)kpedu.fi, 040 8085032 ja Jenna Vuori, jenna.vuori@kpedu.fi , 040 807 3648
Katso myös http://suomenhomekoirayhdistys.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää