*Oppisopimuskoulutus* Kaikki ammatiliset tutkinnot, Kaikki ammatilliset tutkinnon osat

Tavoite

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Sinulla on mahdollisuus suorittaa joko koko tutkinto tai tutkinnon osa/osia.

Kohderyhmä

Voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen, kun sinulla jo on tai on tiedossa opiskeltavan alan työpaikka ja työnantajasi on valmis sinua kouluttamaan. Viikoittainen työaikasi tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia.

Oppisopimuskoulutus sopii niin nuorille kuin aikuisille. Myös yrittäjät voivat opiskella oppisopimuksella.

Sisältö

Oppisopimuskoulutuksessa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai edellä mainittujen tutkintojen osan/osia. Koulutusta järjestetään kaikilla koulutusaloilla ja valittavanasi on yli 160 eri tutkintoa tutkinnon osineen.

Tutkintojen perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/kooste/ammatillinenkoulutus?hakutyyppi=perus teet

Oppisopimuskoulutus on työntekijän ja työnantajan välinen kirjallinen määräaikainen työsopimus. Työelämässä oppimista täydennetään tarvittavin osin oppilaitoksen oppimisympäristössä toteuttavilla lähi-, etä- ja/tai verkko-opinnoilla. Periaatteena on, että sinun ei tarvitse opiskella sellaista, mitä jo valmiiksi osaat. Jokaiselle oppisopimusopiskelijalle laaditaan ennen oppisopimuksen solmimista henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen ajaksi.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden.

Lisätietoja

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuspalveluiden yhteystiedot:
http://www.kpedu.fi/oppisopimus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010