Turvallisuusalan ammattitutkinto

Tavoite

Nopeasti kasvava turvallisuusala tarjoaa monipuolisen ja jatkuvasti kehittyvän työympäristön. Ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet kehittää tai syventää perusosaamista sekä edetä urallasi.

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä turvallisuusalan monipuolisissa ja vaativissa tehtävissä. Tutkinto antaa myös hyvät perusvalmiudet toimia turvallisuusalan esihenkilönä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu turvallisuusalalla toimiville tai turvallisuusalalle aikoville henkilöille. Koulutus soveltuu myös ammatinvaihtajille ja työttömille työnhakijoille. Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia monipuolisissa turvallisuustehtävissä vartioimisliikkeissä tai julkisen sektorin palvelutehtävissä.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä yksityisiä turvallisuuspalveluja tuottavassa yrityksessä esimerkiksi vartijana, reseptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana, esihenkilönä tai palo- ja pelastusturvallisuuden parissa.

Sisältö

Pakolliset tutkinnon osat (50 osp)
- Vartijan koulutus 25 osp
- Pelastustoiminta 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (100 osp)
- Toiminta eri vartiointimuodoissa 25 osp
- Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö 25 osp
- Tilannehallinta 25 osp
- Kaupan turvallisuustoiminta 25 osp
- Turvatarkastus 25 osp
- Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta 50 osp
- Järjestyksenvalvonta 25 osp
- Turvallisuusalan esimiestoiminta 25 osp

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena ja työssäoppimisena. Opiskelu alkaa noin kuukauden intensiivisellä lähiopetuksella (vartijan koulutus), jonka jälkeen lähipäiviä on noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tutkinnon suorittamiseen liittyvä työssäoppiminen on osa tutkintoon kuuluvaa koulutusta.

Koulutuksen kesto on noin vuosi. Koulutuksen kestoon vaikuttavat opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen, työkokemus ja koulutus. Jokaisen oppilaan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opintoja varten.

Opiskelija etsii ennen koulutuksen alkua soveltuvan työssäoppimis- tai oppisopimuspaikan, ellei hänellä sitä jo ole. Tutkinnon suorittamiseksi osa osaamisesta hankitaan työtehtävissä, jossa osaaminen myös näytetään, joten tutkinnon suorittaminen vaatii soveltuvaa työpaikkaa. Oppisopimuksella toteutettu koulutus on maksuton.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Petri Ala-Tainio, p. 040 807 3516,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Teknologiakatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää