Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Jatkuvan haun paikat 7.8. alkaviin nuorten ryhmiin

Tutustu & hae koulutuksiin

Jokainen liikkuu tavallaan - Para School Day vieraili Hyvinvointikampuksella

12.11.2018 klo 15:02
ParaSchoolDay Reeta Lindeman

Suomen Paralympiakomitean Para School Day -päällikkö Reeta Lindeman


Hyvinvointikampuksella vietettiin tänään Para School Dayta, jonka ansiosta lähihoitajaopiskelijat pääsivät kokeilemaan erilaisia paralympialajeja sekä keskustelemaan erilaisuuteen liittyvistä mieltä askarruttavista asioista.

– Aloitimme Para School Day -koulukiertueet vuonna 2011, koska halusimme nostaa esiin paralympialaislajeja ja -urheilijoita sekä lisätä tietoisuutta. Aika pian kuitenkin huomattiin, että Para School Day toimii aivan loistavana konkreettisena työkaluna suvaitsevaisuuden käsitteen avaamiseen. Nykyään kiertueilla vastataan kysymyksiin yhdenvertaisuudesta ja puhutaan erilaisuuden hyväksymisestä. Para School Day on kasvanut tosi suosituksi, ja tulee varmasti kasvamaan vielä entisestäänkin, kertoo Para School Day -päällikkö Reeta Lindeman Suomen Paralympiakomiteasta.

Hyvinvointikampuksella päivä alkoi aamunavauksella sekä urheilijavieras Miika Honkasen esittäytymisellä. Honkanen on näkövammainen maalipalloilija, joka on mukana kiertueella koko viikon ajan kertomassa omaa urheilijatarinaansa.

Kpedun lähihoitajaopiskelijat pääsivät päivän aikana kokeilemaan erilaisia paralympialajeja, kuten istumalentopalloa, pyörätuolisulkapalloa, maalipalloa, bocciaa ja pyörätuolikoripalloa. Päivä sai opiskelijoilta innostuneen vastaanoton, ja lajikirjo sytytti liikunnan iloa.

- Päivän liikuntalajit mietitään aina tapahtumapaikan ja osallistujien mukaan. Para School Dayn johtoajatus on, että liikunta kuuluu kaikille, joten päivän sisältö on sovellettavissa niin, että ihan jokainen osallistuja pääsee osalliseksi liikunnan riemuun. Sen kertoo jo tunnuslauseemme "Jokainen liikkuu tavallaan", Lindeman kertoo.

Keski-Pohjanmaan tienoolla lähdettiin innolla mukaan koulukiertueeseen, sillä tällä viikolla kiertue vierailee Kokkolan lisäksi vielä Ylivieskassa, Kannuksessa ja Vetelissä.

Lue lisää Para School Day -kiertueesta:
https://www.paralympia.fi/etusivu/para-school-day-2/para-school-day/

Ajankohtaista

Jokainen liikkuu tavallaan - Para School Day vieraili Hyvinvointikampuksella

12.11.2018 klo 15:02
ParaSchoolDay Reeta Lindeman

Suomen Paralympiakomitean Para School Day -päällikkö Reeta Lindeman


Hyvinvointikampuksella vietettiin tänään Para School Dayta, jonka ansiosta lähihoitajaopiskelijat pääsivät kokeilemaan erilaisia paralympialajeja sekä keskustelemaan erilaisuuteen liittyvistä mieltä askarruttavista asioista.

– Aloitimme Para School Day -koulukiertueet vuonna 2011, koska halusimme nostaa esiin paralympialaislajeja ja -urheilijoita sekä lisätä tietoisuutta. Aika pian kuitenkin huomattiin, että Para School Day toimii aivan loistavana konkreettisena työkaluna suvaitsevaisuuden käsitteen avaamiseen. Nykyään kiertueilla vastataan kysymyksiin yhdenvertaisuudesta ja puhutaan erilaisuuden hyväksymisestä. Para School Day on kasvanut tosi suosituksi, ja tulee varmasti kasvamaan vielä entisestäänkin, kertoo Para School Day -päällikkö Reeta Lindeman Suomen Paralympiakomiteasta.

Hyvinvointikampuksella päivä alkoi aamunavauksella sekä urheilijavieras Miika Honkasen esittäytymisellä. Honkanen on näkövammainen maalipalloilija, joka on mukana kiertueella koko viikon ajan kertomassa omaa urheilijatarinaansa.

Kpedun lähihoitajaopiskelijat pääsivät päivän aikana kokeilemaan erilaisia paralympialajeja, kuten istumalentopalloa, pyörätuolisulkapalloa, maalipalloa, bocciaa ja pyörätuolikoripalloa. Päivä sai opiskelijoilta innostuneen vastaanoton, ja lajikirjo sytytti liikunnan iloa.

- Päivän liikuntalajit mietitään aina tapahtumapaikan ja osallistujien mukaan. Para School Dayn johtoajatus on, että liikunta kuuluu kaikille, joten päivän sisältö on sovellettavissa niin, että ihan jokainen osallistuja pääsee osalliseksi liikunnan riemuun. Sen kertoo jo tunnuslauseemme "Jokainen liikkuu tavallaan", Lindeman kertoo.

Keski-Pohjanmaan tienoolla lähdettiin innolla mukaan koulukiertueeseen, sillä tällä viikolla kiertue vierailee Kokkolan lisäksi vielä Ylivieskassa, Kannuksessa ja Vetelissä.

Lue lisää Para School Day -kiertueesta:
https://www.paralympia.fi/etusivu/para-school-day-2/para-school-day/