URKUAKATEMIA - Piano

Tavoite

Kaiken kansan musiikkikurssi, jossa opetusta ohjaa rakkaus pianomusiikkiin! Tehdään huipusti ilman akateemisia tutkintoja.

Musikkurs där vi undervisar med kärlek till pianomusik! Vår destination är hög kvalitet med frihet till personliga målsättningar.

Music coursel where we teach with love for piano music! Our ambition is high quality with freedom in individual goals.

Kohderyhmä

Urkuakatemia alkoi alunperin urkujensoiton kurssina. Syksystä 2023 alkaen tarjolla on myös pianonsoiton opetusta. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat
- oppia soittamaan pianoa
- jatkaa ehkä jopa vuosia sitten keskeytynyttä harrastusta
- kehittyä paremmiksi pianisteiksi ja hioa omia soittotaitoja eri osa-alueilla
- oppia tekemään omaa musiikkia tai kehittää omia improvisaatiotaitoja
- valmentautua ammattiopintojen pääsykokeisiin
- hioa omaa konserttiohjelmistoa
- laajentaa pianomusiikin eri tyylilajien tuntemista

Opetus suunnitellaan jokaisen opiskelijan omalta taitotasolta lähteväksi kehityspoluksi. Opetus koostuu omista henkilökohtaisista oppitunneista ja yhteisistä ryhmätunneista. Ryhmätuntien yhteydessä järjestetään myös esiintymistilaisuuksia.

Sisältö

Urkuakatemian pianokurssin lukuvuosi koostuu neljästä moduulista, joista jokainen sisältää valinnan mukaan joko 6 x 45 min tai 6 x 60 min yksityisopetusta sekä yhden ryhmäopetusviikonlopun. Urkuakatemiassa voi opiskella koko lukuvuoden tai osallistua vaikkapa vain yhteen moduuliin. Omien henkilökohtaisten soittotuntien aikataulu voidaan tarvittaessa sopia joustavasti, jos esimerkiksi asut kauempana Kokkolan alueelta ja haluat käydä tunneilla harvemmin kuin kerran viikossa.

Urkuakatemian kurssit on suunnattu pääasiassa aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille. Urkuakatemia voi olla väylä kohti musiikkiopintoja konservatoriossa tai musiikkiopistossa. Urkuakatemia tarjoaa avoimen mahdollisuuden harrastaa pianon soittamista alkeista huipputasolle asti. Kurssipaikat täytetään ilmoittautuisjärjestyksessä. Moduulin toteutuminen edellyttää vähintään 6 oppilasta.

Lukuvuosi 2023-24 koostuu neljästä moduulista:

Moduuli 1 2.9.-15.10.2023, ryhmäopetus 2.-3.9.
Moduuli 2 23.10.-3.12.202, ryhmäopetus 2.-3.12.
Moduuli 3 15.1.-25.2.2024, ryhmäopetus 24.-25.2.
Moduuli 4 4.3.-21.4.2024, ryhmäopetus 20.-21.4.

Urkuakatemiaan on jatkuva haku! Uusia opiskelijoita voidaan ottaa pitkin lukuvuotta, mikäli oppilaspaikkoja on vapaaa. Ilmoittautumiset viimeistään 2 viikkoa ennen kunkin moduulin alkua!

Lisätietoja

Pianonsoiton opettajana Urkuakatemiassa on Pia Lempiälä. Pia on valmistunut Keski-Pohjanmaan konservatoriosta pianonsoiton opettajaksi (1996) ja tehnyt pianosta jatkotutkinnon/A-kurssin (2001). Lisäksi Pia on päivittänyt opintojaan Centria-ammattikorkeakoulussa valmistuen musiikkipedagogiksi (2023). Pia on työskennellyt vuodesta 1998 lähtien pianonsoitonopettajan/säestäjän virassa Ylivieskan seudun musiikkiopistossa. Tuntiopettajana hän on toiminut mm. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, Yrkeshögskolan Noviassa ja Kaustisen musiikkilukiossa. Opetustyön lisäksi Pia on esiintynyt pianistina lied- ja kamarimusiikin parissa, avustanut mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Kokkolan orkesteria, Keski-Pohjanmaan kamarikuoroa ja Seinäjoen kaupunginorkesteria sekä toiminut pianistina Guardia Nueva orkesterissa. Poikkitaiteelliset projektit ovat lähellä Pian sydäntä.

Undervisning också på svenska! Fråga gärna mer.
Teaching also in English! Ask for more information.

Peruspaketti
140/180 euroa/moduuli (45/60 min soittotunnit)
500/660 euroa koko lukuvuosi (sis. neljä moduulia)

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
info.kansanopisto@kpedu.fi

044 7250 701/Minna Poutanen (kesälomalla 30.8. saakka)
minna.poutanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää