Hetta-Pallas vaellus

Kohderyhmä

Olisiko aika toteuttaa Lapin vaellus? Länsi-Lapin tunturit kutsuvat juuri sinua. Nyt on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa helposti ja turvallisesti kolmen-neljän päivän Lapin vaellus ohjatussa ryhmässä.

Sisältö

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kulkeva Hetta-Pallas vaellusreitti soveltuu hyvin niin aloittelijalle, kuin kokeneemmalle vaeltajallekin. Reitti kulkee tuntureilla kiemurrellen noin 55km mittaisen matkan. Halutessaan vaeltaja voi kulkea koko tämän reitin tai sitä voidaan lyhentää yhdessä reittivaihtoehtoja suunnitellessa. Vaellusreitillä on paljon nähtävää ja koettavaa, joten liikumme rennosti, jättäen aikaa myös maisemista nauttimiseen.
Vaellukseen kuuluu opastus, reittien suunnittelu, vaelluksen jälkeinen yöpyminen ja saunominen sekä matkat Kokkola-Enontekiö-Kokkola. Vaelluksen ja matkojen ruokailut eivät kuulu hintaan. Yöt nukumme teltoissa, mutta varaus- ja autiotupien käyttö on myös mahdollista. Vaelluksen lisäksi tapaamme kahdesti ennen matkalle lähtöä, joko Kälviällä tai etänä. Näiden tapaamisten aikana on mahdollisuus saada opastusta henkilökohtaisiin varusteisiin sekä vaellusruokiin.
Lappiin, kohti Hettaa, lähdemme Kokkolasta aikaisin maanantai aamuna 6.6. Hetassa ylitämme venekyydillä Ounasjärven, jolloin pääsemme vaellusreitin alkuun. Tämän ensimmäisen päivän aikana vaellamme vielä 5-7km. Koko reitin valitsevat vaeltavat 12-18km päivämatkoja päätyen torstaina 9.6. (Taivaskeron 809m kautta) Pallashotellin pihaan. Peseydymme ja saunomme sekä yövymme Levillä katon alla ja oikeissa sängyissä, jotta kotimatka Kokkolaan sujuu mukavasti ja turvallisesti.

Lisätietoja

Lasse Kahelin 044 7250 731
lasse.kahelin@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

Lue lisää

16-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Aappo Vähäaho päätyi opiskelemaan metsäalaa, sillä metsäkoneet ovat kiinnostaneet häntä jo pidemmän aikaa. Into kasvoi entisestään, kun hän yläkouluaikana pääsi koulun kautta kokeilemaan metsäkoneella ajamista.

Lue lisää