Ajankohtaista

KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄN TIEDOTE KORONATILANTEESTA 11.5.2021

11.5.2021 klo 13:33

Kokkolan Ammattikampuksen oppimisympäristöissä opiskelevat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston, Kokkolan kaupungin ammattilukion ja Ammattiopisto Luovin opiskelijat siirtyvät etäopetukseen ja omaehtoiseen karanteeniin 23.5.2021 saakka.

Tämän uutisen lopusta löytyy Soiten antama ohje omaehtoisesta karanteenista.

Ohje koskee opiskelijoita, jotka ovat olleet opiskelemassa 5.5. jälkeen Ammattikampuksella. Ohje koskee siis myös niitä opiskelijoita, jotka ovat siirtyneet työelämäjaksolle koulutussopimuksella 10.5.2021 alkaen. Ne opiskelijat, jotka eivät ole viettäneet aikaa Ammattikampuksella 5.5. jälkeen, voivat jatkaa työelämässä oppimisen jaksojaan työpaikkojen tarjoamien mahdollisuuksien ja ohjeiden mukaisesti.

Myöskään asuntolassa asuminen ei ole mahdollista Ammattikampuksen asuntolassa 11.5.-23.5.2021 välisenä aikana, ja myös Kampushalli suljetaan 12.-23.5.2021 väliseksi ajaksi.

Päätös on tehty toimivaltaisen viranomaisen päätöksen perusteella. Mikäli ohjeet ja määräykset muuttuvat, niistä tiedotetaan henkilöstöä sähköpostilla ja opiskelijoita Wilmassa ja sähköpostitse.

Kokonaistilanne alueen koronatilanteesta ja ajankohtaisista tiedotteista löydät sivulta Soite - Koronainfo

Lisätietoja:

rehtori Sirkku Purontaus (044 725 0101) tai johtaja Ari Maunuksela (050 386 5939)

 

Omaehtoinen karanteeni

Omaehtoinen karanteeni perustuu vapaaehtoisuuteen.  Omaehtoista karanteenia suositellaan esimerkiksi henkilölle, joka odottaa koronatestin tulosta tai on kyseessä iso määrä ihmisiä, jotka ovat mahdollisesti altistuneen koronavirukselle.

Kun olet omaehtoisessa karanteenissa:

  1. Sinun tulee välttää lähikontaktia myös perheenjäseniin
  2. Tartuntariskin vähentämiseksi sinun pitäisi pysytellä erillään muista ihmisistä - myös muista samassa taloudessa asuvista.
  3. Jos mahdollista, sinun olisi hyvä oleskella eri huoneessa kuin muut. Jos et voi oleskella eri huoneessa, pidä yli 2 metrin turvaväli muihin samassa taloudessa asuviin.
  4. Ruokaile omassa tilassa tai eri aikaan kuin muut perheenjäsenet (esim. oma huone)
  5. Muista hyvä käsihygienia (huolellinen käsien pesu/ käsihuuhde) ja maskin käyttö. Jos mahdollista oma WC.

Voit mennä ulos, kunhan pidät yli 2 metrin välin muihin ihmisiin. Sen sijaan et saa mennä esimerkiksi työhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää.  

Jos lapsi tai nuori on karanteenissa, hän ei saa mennä päiväkotiin tai kouluun.

Jos saat koronavirukseen sopivia oireita, mene koronatestiin. 

Jos karanteenissa oleva henkilö alkaa oireilla, hänet testataan. Tällöin perheenjäsenten on suositeltavaa jäädä omaehtoiseen karanteeniin, kunnes testin tulos on valmistunut. Infektiolääkäri ilmoittaa positiivinen testituloksen.