Ajankohtaista

Kpedun sähkö- ja automaatioalan uusien oppimisympäristöjen avajaiset järjestettiin 10.2.

11.2.2020 klo 11:50

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston sähkö- ja automaatioalan uusien oppimisympäristöjen viralliset avajaiset järjestettiin Kokkolan Ammattikampuksella 10.2.

Juhlapuheen piti KIP Service Oy:n koulutuspäällikkö Jonas Sandlin.  Puheenvuoron käyttivät myös Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju ja ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus.

Uusien oppimisympäristöjen tutustumiskäynnin yhteydessä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston sähkö- ja automaatioalan opiskelijat antoivat työnäytöksiä. Paikalla oli myös laitetoimittajien edustajia.

Kpedun sähkö- ja automaatioalan opiskelijoilla on huippumoderneissa, ajanmukaisissa oppimisympäristöissä, joista löytyvät tilat muun muassa  sähkö-, automaatio-, kappaletavara- ja prosessiautomaatioon sekä pneumatiikkaan, käytössään esimerkiksi laadukkaita mittauslaitteita ja sähköisiä työpöytiä asianmukaisine testauslaitteineen.

Tähän rakennuskohteeseen on asennettu Kpedun ensimmäiset aurinkokennot. Tuotettu sähkö menee kiinteistön ilmastointilaitteiden käynnissä pitoon. Opiskelijat voivat siten päivittäin seurata, minkä verran sähköä syntyy.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa opiskelee vuosittain noin 120 sähkö- ja automaatioalan opiskelijaa.