Tavoite
Prosessinhoitaja toimii prosessiteollisuuden tuotantotehtävissä, usein vuorotyössä. Työtehtäviin kuuluu prosessin valvontaa ja säätöä, prosessinäytteiden ottoa sekä huoltotöitä.
Prosessinhoitajana vastaat tiimissäsi itsenäisesti omasta vastuualueestasi. Työssä tarvitaan myös hyvää yhteistyö- ja kommunikointitaitoa yhteydenpidossa muihin toimijoihin.
Tutkinnon suoritettuasi voit toimia prosessinhoitajana mm. peruskemikaaleja valmistavassa teollisuudessa, metallien jalostuksessa ja rikastamoissa, öljynjalostuksessa ja biotuoteteollisuudessa, lääketehtaissa, vedenpuhdistamoissa, voimalaitoksissa ja selluteollisuudessa.
Kohderyhmä
Prosessinhoitajan ammatti vaatii tekijältään matemaattisia valmiuksia, oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä huolellisuutta. Työssä auttaa kyky järjestelmälliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan.
Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen. Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.
Sisältö
Prosessiteollisuuden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp):
- Tuotantoprosessien käynnissäpito 25 osp
- Kemiateollisuuden yksikköprosessien hallinta 40 osp
- Tuotantoprosessien hallinta ja prosessin ohjaaminen 40 osp
- Valinnaiset tutkinnon osat yhteensä 40 osp
- Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Lähiopetus on alustavasti suunniteltu toteutuvaksi joka toinen viikko kahtena iltana sekä yhtenä päivänä. Verkko-opiskelu tapahtuu It´s Learning -alustalla.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Prosessinhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Jatko-opintomahdollisuuksia tarjoavat niin ammattikorkeakoulu kuin yliopistokeskus.
Kemianteollisuus on Suomen yksi suurimmista teollisuuden aloista. Kokkolan ja Pietarsaaren alueella sijaitsee Pohjoismaiden merkittäviä kemianteollisuuden yrityksiä. Jatkuva kehittyminen takaa tulevaisuudessakin erilaisia, mielenkiintoisia työtehtäviä alan ammattilaisille.
Sairaudet kuten astma tai tietyt allergiat saattavat rajoittaa työllistymismahdollisuuksia.
Lisätietoja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi
Kaikki hakijat haastatellaan.
Seuraava aloitus tammikuussa 2024.