Autismin kirjo -verkkokurssi

Tavoite

Tavoitteena on antaa perustietoa autismin kirjosta ja tuoda tämän hetken hyviä työkäytäntöjä tukemisen keinoista ja tavoista, joiden avulla autistisen henkilön arki sujuu paremmin.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja koulutusalan työntekijät, erityisesti vammaisalan työntekijät, henkilökohtaiset avustajat ja koulunkäynnin ohjaajat, sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Sisältö

Autismin kirjo -koulutuksessa keskitytään perusasioihin liittyen autismikirjon henkilöiden ohjaamiseen. Tavoitteena on tuoda kokemuksia hyvin toimivista arjen tukemisen keinoista. Ne pohjautuvat stressikuppi ajatus- ja toimintamalliin, joka liittyy autismikirjon henkilöiden ohjaamisen lisäksi moneen muuhun mm. haastavien tilanteiden ehkäisemiseen.

Koulutuksen teemoja ovat mm. autismi ilmiönä, aistien herkkyydet ja niissä auttaminen, ohjaaminen, struktuurit, stressin merkitys.

Koulutus on luennointia ja sen lomassa tapahtuvaa keskustelua.

Aikataulu:
Tiistai 26.3. klo 17-21
Keskiviikko 27.3. klo 17-21

Opetusmuoto: Kurssi toteutetaan Teamsissa verkko-opintoina.
Saat linkin ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiin ennen koulutusta.
(Tarkistathan myös roskapostin.)

Kouluttaja: Birgit Vuori- Metsämäki, KM, er. luokanopettaja, vh, neuropsykiatrinen valmentaja

Lisätietoja

Lisätiedot: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää