Autismin kirjo -verkkokurssi

Tavoite

Tavoitteena on antaa perustietoa autismin kirjosta ja tuoda tämän hetken hyviä työkäytäntöjä tukemisen keinoista ja tavoista, joiden avulla autistisen henkilön arki sujuu paremmin.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja koulutusalan työntekijät, erityisesti vammaisalan työntekijät, henkilökohtaiset avustajat ja koulunkäynnin ohjaajat, sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Sisältö

Autismin kirjo -koulutuksessa keskitytään perusasioihin liittyen autismikirjon henkilöiden ohjaamiseen. Tavoitteena on tuoda kokemuksia hyvin toimivista arjen tukemisen keinoista. Ne pohjautuvat stressikuppi ajatus- ja toimintamalliin, joka liittyy autismikirjon henkilöiden ohjaamisen lisäksi moneen muuhun mm. haastavien tilanteiden ehkäisemiseen.
Koulutuksen teemoja ovat mm. autismi ilmiönä, aistien herkkyydet ja niissä auttaminen, ohjaaminen, struktuurit, stressin merkitys.

Koulutus on luennointia ja sen lomassa tapahtuvaa keskustelua.

Opetusmuoto: Kurssi toteutetaan Teamsissa verkko-opintoina.

Aika:
Tistai 15.3. klo 17–21
Keskiviikko 16.3. klo 17–21

Kouluttaja: Birgit Vuori- Metsämäki, KM, er. luokanopettaja, vh, neuropsykiatrinen valmentaja.

Lisätietoja

Lisätiedot: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää