Raviopisto18

Kaustisen toimipaikassa on toteutettu työelämälähtöistä koulutusta jo 30 vuoden ajan. Laadukas yhteistyökumppaniverkosto niin Suomessa kuin ulkomailla takaa turvallisen ja tehokkaan tavan oppia alan ammattilaisten ohjauksessa ja opetuksessa.

Kaustisella on laaja hevosalan koulutustarjonta. Hevostalouden perustutkinto on alalle tulijan tutkinto ja Hevostalouden ammattitutkinto on alan ammattilaisen lisäkoulutusta. Molemmista tutkinnoista löytyy runsaasti erilaisia erikoistusvaihtoehtoja ja osaamisaloja. Lisäksi tarjoamme hevosaalan lyhytkoulutuksia. 

Kaikille opiskelijoille laaditaan HOKS eli henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Opintojen tavoitteena voi olla koko tutkinto tai tutkinnon osia. Opiskeluaika ja opintojen laajuus räätälöityy opiskelijan tavoitteen ja opiskelumuodon mukaan. Aikaisemmin hankittu ja osoitettu osaaminen otetaan huomioon opintoja suunniteltaessa. 

Päätoiminen opiskelu tarkoittaa kokopäiväistä opiskelua Kaustisella ja alan työpaikoilla Suomessa tai ulkomailla. Työn ohessa opiskelu sisältää lähiopetusjaksoja Kaustisella, ohetäopiskelua sekä yksilöllisesti suunnitellun määrän opiskelua soveltuvassa hevosalan yrityksessä.

Viimeksi muokattu: 25.6.2018