Tärkeää tietoa

elintarvikealan opiskelijoille

  1. Etusivu
  2. Uudelle opiskelijalle
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Ammattikampus
  5. Elintarvikeala

Onnittelemme Sinua opiskelupaikastasi elintarvikealan perustutkinnossa (elintarviketeknologian, liha-alan tai leipomoalan osaamisala, 180 osp)Koulutuksen ja ammatin edellyttämät vaatimukset

Sitoudut tämän tiedotteen asioihin vahvistamalla opiskelupaikan 25.6.2020 mennessä.

Elintarviketyöntekijän todistus

Sinun on hankittava elintarviketyöntekijän todistus ENNEN opiskelun aloittamista.

Varaat ajan joko oman paikkakuntasi terveyskeskuksen hoitajan vastaanotolle tai koulumme terveydenhoitajan vastaanotolle. Käyt terveystarkastuksessa ja saat sieltä elintarviketyöntekijän todistuksen. Salmonellanäytettä ei lähtökohtaisesti tarvita erikseen, vaan elintarviketyöntekijän lausunto korvaa sen.

Jos sinulla kysyttävää terveysasioista tai haluat varata ajan, ota yhteys terveydenhoitajaamme 3.8.2020 alkaen

· Hautamäki Mervi p. 044 7307 636

Todistus on toimitettava Keski-Pohjanmaan ammattiopiston terveydenhoitajalle 5.8.2018 mennessä osoitteeseen

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Terveydenhoitaja Mervi Hautamäki, Teknologiakatu 8, 67100 Kokkola

Opiskelukustannukset

Opiskelijat hankkivat henkilökohtaiseen käyttöön työturvallisuusmääräysten mukaiset työjalkineet. Työkenkien on täytettävä työjalkineille asetetut vaatimukset (umpinainen edestä, remmi kantapään takana ja luistamaton pohja).

Elintarvikealan työasu

Opiskelija saa työsalityöskentelyyn käytettävän asun käyttöönsä korvauksetta (vuokravaatteet ja siihen liittyvän vaatehuolto). Hän vastaa työvaatteista ja palauttaa saman määrän työvaatteita opintojen loputtua. Puuttuvat työasut laskutetaan opiskelijalta.

Oppikirjat

Opiskelijat hankkivat heti opintojen alussa ammattikirjoja n. 100–200 € arvosta.

Koulutuksen aikana hankitaan vain välttämättömät ammattikirjat.

Muut opiskelukustannukset

Perustutkinnon suorittaneella tulee olla erillinen EVIRAn myöntämä hygieniaosaamistodistus tutkintotodistuksen lisäksi. Hygieniaosaamiskoulutus järjestetään opintojen aikana. Perimme todistuksesta aiheutuvat kustannukset (10 €) opiskelijalta.

Opiskelijat suorittavat opintojen aikana myös työturvallisuus- (15 €) ja ensiapukortit (5 €).

Opiskelijalta peritään monistemaksu jaettavien monisteiden mukaan.

Lävistykset ja tatuoinnit

Opiskelija ei hanki eikä käytä opintojen aikana tai työssäoppimisen aikana lävistyksiä eikä tatuointeja sellaisella alueella, joita ei voida työasulla peittää. Hiukset pidetään siisteinä sekä neutraalin värisinä. Kynsilakan ja rakennekynsien sekä irtoripsien käyttö on myös kielletty työsalityöskentelyssä.

Elintarvikehygienia elintarvikehuoneistossa

Elintarvikelainsäädäntö kieltää yksiselitteisesti lävistyksen ja korut elintarviketyössä, niiltä ihoalueilta, joissa lävistyksiä ei voi peittää työvaatetuksella kuten esim. kasvoissa. Lainsäädännön tarkka sanamuoto kuuluu:

”Pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita ei saa käsitellä henkilö, jolla on tulehtunut haava, rakennekynsi, lävistyskoru tai muita koruja, jos niitä ei voi suojavaatetuksella peittää”. (Evira 2015.)

Sitoumus

Ottamalla opiskelupaikan vastaan sitoudut tämän tiedotteen asioihinKuvassa elintarvikealan opiskelijoiden valmistamia leivoksia.