Mielenterveyden ensiapu 2

Tavoite

Mielenterveyden ensiapu® on Suomen Mielenterveysseuran rekisteröimä tavaramerkki. Tavoitteena on, että osallistuja

- tietää yleisimpiä mielenterveyden häiriöitä ja niiden oireita
- omaa valmiudet tarvittaessa tarjota apua ja ohjata hoitoon
- osaa soveltaa mielenterveyden ensiavun askeleita

Koulutusten tarkoituksena on syventää ihmisten tietoja mielenterveydestä, vahvistaa omia voimavaroja, poistaa mielenterveyden ongelmiin ja häiriöihin liittyvää leimaantumista ja madaltaa kynnystä tukea kanssaihmisiä. Opiskelumuotoina käytetään luentoja, harjoituksia ja ryhmätöitä. Koulutuksen kesto on 16 lähiopetustuntia.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat osallistua kaikki oman ja läheistensä mielen hyvinvoinnin ylläpitämisestä kiinnostuneet. Koulutukset eivät sovellu akuutissa kriisissä oleville.

Sisältö

Mielenterveyden käsite
Yleisimmät mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden kriisitilanteet
Mielenterveyden ensiapu

Aikataulu: to-pe klo 9-16

Lisätietoja

Kouluttajana Anssi Pulkkinen, mielenterveyden ensiapu -kouluttaja.
Kurssimaksu sisältää opetuksen ja Suomen Mielenterveysseuran oppikirjan.

Peruutus- ja maksuehdot
Peruttamattomasta koulutuspaikasta laskutamme 30% koulutuksen hinnasta.

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
puh. 040 8085 035/koulutussihteeri
info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää