Haptiikka ja kosketusviestit -verkkokurssi

Tavoite

Ymmärtää haptiikan (tuntoaistin ja liikkeen) merkitys toiminnassamme. Oppia peruskosketusviestejä ja niiden kielioppia osana moniaistista viestintää. Saada konkreettisia välineitä käyttää kosketusta kunnioittaen, sovitusti ja omaa työtä kehittäen.

Kohderyhmä

Avoin kaikille, hoitohenkilökunta, terapeutit, opettajat, avustajat.

Sisältö

Käytämme tuntoaistia, liikettä ja kosketusta kaikkialla. Kun tutkimme ympäristöämme, käytämme tunto- ja liikeaistia havaintojemme pohjalla. Toisen ihmisen kosketus on kehittymisemme peruste. Tietoisia kosketusviestejä voidaan käyttää tukemaan hahmottamista erilaisten asiakkaiden kanssa. Haptiikka ja kosketusviestit tukevat moniaistista tiedonsaantia ja oppimista. Niiden pohjalla on kosketusprofiili. Kurssin aikana harjoittelemme kosketuksen kieliopin hahmottamista ja käyttöä eri tilanteissa. Kurssi tarjoaa vinkkejä kosketusviestien kunnioittavasta käytöstä omassa arjessa ja työskennellessä erilaisten oppijoiden ja asiakkaiden kanssa. Ne tukevat hahmottamista ja sitä kautta kielellistä ja kädentaitojen kehittymistä.

Aikataulu:
ma 24.10. klo 17–21
ti 25.10. klo 17–21

Lisätietoja

Kouluttaja: Riitta Lahtinen, KT, liikkumistaidon ja näönkäytön ohjaaja, kuvailutulkki, kokemusasiantuntija www.russpalmer.com

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Peruuttamattomasta koulutuspaikasta laskutamme koko koulutuksen hinnan.
Peruminen tulee tehdä viimeiseen ilmoittautmispäivään mennessä.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää