IMG_9362

Välillä on hyvä särkeä rutiineja

uukomponentti Väyrynen Oy:n tuotantopäällikkö Toni Väyrynen saa yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon valmiiksi syksyllä 2015. Kaiken kaikkiaan oppisopimuksena suoritettuihin opintoihin meni aikaa noin kaksi vuotta. Väyrynen on tyytyväinen siihen, että lähti kouluttautumaan.

– Vaikka työkiireet ovatkin jonkin verran hankaloittaneet opiskelua, olen silti ollut tyytyväinen siihen, että lähdin mukaan. Yritystoiminta pyörii hyvin, mutta välillä on järkevää särkeä rutiineja ja hakea uusia näkökulmia esimerkiksi kouluttautumalla.

Kaustislainen Puukomponentti Väyrynen Oy on erikoistunut ikkunaristikoiden ja hyttyspuitteiden valmistukseen. Yritys on perustettu 20 vuotta sitten, ja sen asiakkaita ovat ikkunateollisuus ja talotehtaat sekä mittatilaustyötä ostavat yksityishenkilöt. Perheyrityksessä työskentelee viisi henkilöä.

Ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua

Tuotantopäällikkönä Väyrysen vastuulla on suunnitella tuotantojärjestystä, kasata tilauksia ja hoitaa asiakaskontakteja. Puutekniikan insinööriksi ammattikorkeakoulussa opiskellut Toni Väyrynen on työskennellyt yrityksessä täysipäiväisesti vuodesta 2005.

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta Väyrysellä on paljon hyvää sanottavaa.

– Koulutus on antanut paljon käytännön oppia ja ennen kaikkea sen avulla on päässyt verkostoitumaan. Kun kaikki osallistujat ovat yrittäjiä, on meille syntynyt todella hyviä keskusteluja. Oman yrityksen asioista on pystytty puhumaan yllättävänkin avoimesti, mikä on monesti jollain tavalla terapeuttistakin, mies pohtii.

Aikuisopinnoissa on Väyrysen mielestä selkeästi omat erityispiirteensä.

– Opiskelu on paljon motivoivampaa, kun on käytännön pohjaa, johon peilata opintoja. Ajatukset on helpompi kohdistaa oikeisiin asioihin, ja on helpottavaa saada monet omassa päässä pyörineet asiat paperille.

Kirjoitus on julkaistu Kpedun Aikuiskoulutus 2015 -lehdessä.

Viimeksi muokattu: 20.11.2015