IMG_0470Opiskella voi myös joustavasti verkossa

Päivi Rahkonen on tehnyt viisitoista vuotta erilaisia toimisto- ja hallintotöitä perheen kuljetusalan yrityksessä. Aikuisiällä merkonomiksi opiskellut ja useita lyhyitä atk-kursseja käynyt Rahkonen opiskelee parhaillaan datanomiksi Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksessa.

– Tietotekniikka kehittyy koko ajan. Koulutuksesta lähdin hakemaan ennen kaikkea käyttövarmuutta ja päivityksiä tietoihini, Rahkonen sanoo.

Rahkonen suorittaa datanomiopintoja niin sanotussa monimuotoryhmässä. Lähiopetus järjestetään joka toinen viikko yhtenä arki-iltana ja lauantaipäivänä. Lisäksi valtaosaa lähitunneista voi seurata samanaikaisesti verkossa tai katsomalla nauhoitteet myöhemmin itselle sopivana ajankohtana. Osa opinnoista toteutetaan kokonaan verkko-opiskeluna. Etäopiskelu onkin osoittautunut varsin toimivaksi järjestelyksi Päivi Rahkoselle.

– Asun ja työskentelen Ullavassa ja oppilaitos on Kokkolassa, joten verkkoyhteyden välityksellä opiskeleminen on säästänyt paljon sekä aikaa että rahaa. Ainakin kaikki yrittäjät tietävät, kuinka vaikeaa joskus on irrottautua töistä juuri tiettynä ajankohtana. Siksi Adobe Connect ja Moodle ovat osoittautuneet korvaamattomaksi avuksi opinnoissani, Rahkonen kertoo.

Rahkosen opiskeluryhmästä moni muukin on hyödyntänyt verkko-opiskelumahdollisuutta. Aluksi Rahkonen epäili, miten opiskelu verkon välityksellä mahtaisi sujua, mutta alkujännitys osoittautui turhaksi.

– Opettajat ovat antaneet hyvän opastuksen ja tuen verkko-opiskeluun. Luentoja reaaliaikaisesti seuratessa meillä on mahdollisuus esittää opettajalle kysymyksiä Adobe Connectin live-chatin välityksellä, ja aina voi laittaa myös sähköpostia mieltä askarruttavista kysymyksistä, Rahkonen kehuu.

Datanomiopinnoissa suurin hyöty Rahkoselle on toistaiseksi ollut kasvanut varmuus yleisimpien toimisto-ohjelmien käytössä.

– Koulutuksesta on ollut hirveästi apua varsinkin Excelin kanssa, jota käytän paljon työssäni. Toki hallitsin ohjelman ennen koulutustakin, mutta nyt olen pystynyt hyödyntämään myös sen uudempia ja monimutkaisempia ominaisuuksia.

Näillä näkymin keväällä 2016 datanomiksi valmistuva Rahkonen kannustaa muitakin astumaan opintielle.

– Haluan kannustaa opiskelemaan myös vanhemmalla iällä. Aina ei tarvitse tähdätä uuteen ammattiin tai työpaikkaan. Opiskella voi myös päivittääkseen omia tietojaan. Minä ainakin olen hyötynyt koulutuksesta, ja olen oikein mielelläni järjestänyt aikaa opiskelulle, Rahkonen hymyilee.

Viimeksi muokattu: 5.11.2015