Hyvinvointikampus, Kokkola

  1. Etusivu
  2. Opiskelu ja asuminen
  3. Hyvinvointikampus, Kokkola

Tutustu Hyvinvointikampukseen!

Hyvinvointikampuksella tarjotaan laaja-alaisesti sosiaali- ja terveysalan opintomahdollisuuksia nuorille ja aikuisille. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon (parturi/kampaaja) lisäksi tarjolla on:

  • mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto
  • vanhustyön erikoisammattitutkinto
  • hieronnan ammattitutkinto
  • hieronnan erikoisammattitutkinto
  • terveysalan ammttitutkinto

 

Nämä mahdollistavat myös itsenäisen yrittäjyyden kasvavilla hyvinvointialojen markkinoilla. Työnantajille on tarjolla myös räätälöityjä työelämän kehittämispalveluja esimerkiksi simulaatiopedagogiikkaa hyödyntäen. 

Opiskelijaravintola

Hyvinvointikampuksella toimii Elämänsuola-opiskelijaravintola joka on avoinna klo 7.30-15.00. Aamupalaa on tarjolla klo 7.30-9.30. Lounasaika klo 10.30- 13.30. Tarjolla on koko aukioloajan kahvia, välipalaa ja pikkupurtavaa.  

Pohjola-sali ja kuntosali

Pohjolasali on opiskelijoiden käytössä muutamana iltana viikossa ja viereistä kuntosalia on mahdollisuus käyttää päivittäin klo 7.30-16.00. Opiskelijavuoroja voi tarkistaa vahtimestarilta.

Tammikuussa 2021 muutamme Närvilänkadulle uudistettuihin tiloihin ja uusiin ajanmukaisiin oppismisympäristöihin.

Työvälineet- ja vaatteet

Hankittavista oppikirjoista tiedotetaan kutsukirjeessä. Oppilaitoksella toimii Kirjatori-ilmoitustaulu jonka välityksellä voi myydä ja ostaa käytettyjä oppikirjoja.

Opiskelijat hankkivat yhteistilauksena työasut ja nimineulat. Useissa työssäoppimisen paikoissa käytetään työpaikan työasua. Ryhmäkohtaisia huppareita ja collegehousuja opiskelijat myös hankkivat omin kustannuksin.

Parturi ja kampaajaopiskelijoille annetaan työvaatetuksesta erilliset ohjeet.

Koulumatkatuki

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa opiskelevalle. Lue lisää Kelan sivuilta.

Kouluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhoito on terveyskeskuksen tarjoamaa opiskelijoille ilmaista perusterveydenhoitoa. Kaikki uudet opiskelijat pyritään tapaamaan ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Hyvinvointikampuksella terveydenhoitaja on tavattavissa päivittäin myös ilman ajanvarausta. 

Opintotuki

Voit saada Kelan myöntämää opintotukea opiskellessasi ammatillista tutkintoa tai yhdistelmätutkintoa. Tuen määrä vaihtelee toisen asteen tutkintoa opiskelevalla iän ja vanhempien tulojen mukaan.

Lue lisää Kelan sivuilta.

Entiset opiskelijat kertovat

"Detta läsår har varit bra och lärorikt. Bra med en tvåspråkig klass är att man har både finska och svenska klasskompisar. Genom att prata finska med de finskspråkiga lär man sig finska men det är också bra att ha svenskspråkiga som kan hjälpa en att förstå.
Fastän de flesta lärare talar mer finska än svenska så har vi iallafall med tiden blivit vana med att både lyssna och förstå finska."
Opiskelija kaksikielisessä HYV15D-ryhmässä

"Positiivisia asioita on hyvät opettajat ja hyvä ryhmähenki. Koulun yleistilat on todella siistit ja viihtyisät. Biljardipöytä on iso plussa. Kädentaitojen tunnit on tosi mukavia ja niitä varten koululta löytyy hyvät varusteet jne. Ruokalan kahvio on yllättänyt mut monta kertaa. Siellä on hyviä pirtelöitä yms. eikä ne oo hirveän kalliita."
Hyv15E, ammattilukioryhmä

"Koulussa hyvä yhteishenki, viihtyy, opettajat ovat joustavia, monipuolista opiskelua!"
Hyv14C

   

"Meidän koululla on hyvät opetusolosuhteet, käytössä uutta teknologiaa, opettajilla on hyvät opetusmateriaalit, monipuolista opetusta (simulaatio, ryhmätehtävät, esitelmät)"
14E-ryhmän opiskelija

Meiän koulu on viihtyisä siisti ja turvallinen. Opettajat ovat mukavia. Hyvää yhteishenki.
14C-ryhmän opiskelija

"Koulullamme on mukava opiskella, koska ilmapiiri on positiivinen ja rento. Koulun tiloissa ollaan huomioitu hyvin opiskelijoiden viihtyvyys, esimerkiksi biljardia on mukava pelata hyppytunneilla ja sohvilla voi hyvin rentoutua hetken. Myös koulumme teema päivät ovat mahtavia! On myös hyvä että, ruokalasta saa ostettua kahvia ja pientä välipalaa jos nälkä yllättää kesken koulupäivän."
14C-ryhmän opiskelija

"Vaikka onkin kaksikielinen luokka ja ehkä tänä vuonna hieman enemmän suomenkieli painotteinen, luokkahenki on silti aivan mahtava. kaikki tulevat toimeen keskenään, ja jos joku/jotkut ei ymmärrä jotain niin aina joku/ jotkut auttavat."
15D-ryhmän opiskelija