Asuntolat
  1. Etusivu
  2. Opiskelu ja asuminen
  3. Asuntolat


Asuntolassa asuminen edistää turvallisesti nuoren itsenäistymistä. Tavoitteena on tukea opiskelijan opintojen etenemistä ja ohjata häntä arjen taitojen oppimisessa ja hallinnassa. Asuntolaohjaajat työskentelevät asuntolassa vastaten turvallisuutta, terveyttä, hyvinvointia ja opiskelukykyä edistävän asuntolatoiminnan toteutumisesta osana opiskeluhuoltoa.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistolla on asuntolat Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Asuminen niissä on tarkoitettu pääsääntöisesti oppivelvollisille opiskelijoille. Asuntolapaikat ovat aina määräaikaisia, yleensä lukuvuodeksi kerrallaan myönnettyjä. Asuminen on ammattiopiston opiskelijoille ja kansanopiston oppivelvollisille opiskelijoille maksutonta. Kälviällä kansanopiston asuntolassa asuu myös viikonloppukurssilaisia, leiriläisiä sekä muita ulkopuolisia majoittuvia asiakkaita ympäri vuoden.

→ ohjeet asuntolapaikan hakemiseen


➼ Ammattikampus, Kokkola

Ammattikampuksen opiskelija-asuntola sijaitsee aivan oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Asuntolapaikkoja on 66 opiskelijalle. Asukkaaksi voidaan ottaa oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat, ensisijaisesti alaikäiset opiskelijat, joilla on huonot kulkuyhteydet. Asuminen asuntolassa on maksutonta, mikäli asumisen päättyessä ei ole mitään huomautettavaa (siivous, kalusteiden kunto, vahingonteko ym.). 

Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, voit hakea asuntolapaikkaa Wilma-järjestelmän kautta. Opiskelijat noudattavat asuntoloissa järjestyssääntöjä ja asuntolasääntöjä. Kokkolassa opiskelevat voivat hakea opiskelija-asuntoa myös  Kiinteistö Oy Tankkarista. Kokkolassa toimii lisäksi tuetun asumisen yksikkö  ATSA.

Asuntolaohjaajan yhteystiedot

Matti Kuusela
p. 044 725 0127
matti.kuusela(at)kpedu.fi


➼ Kannuksen toimipaikka


Asuntolaohjaajan yhteystiedot

Tommi Lapinjoki

p. 044 725 0618
tommi.lapinjoki(at)kpedu.fi

Back to all images


➼ Kaustisen toimipaikka


Asuntolaohjaajan yhteystiedot

Veera Vekola
p. 044 725 0609
veera.vekola(at)kpedu.fi

 

➼ Kälviän toimipaikka

Kälviä on reilun 4500 asukkaan kylä, joka on vuodesta 2009 kuulunut Kokkolan kaupunkiin. Kälviä sijaitsee n. 17km Kokkolasta itään, eli reilun 10 min matkan päässä autolla. Linja-autojen aikataulut löytyvät matkahuollon nettisivuilta.

Keski-Pohjanmaan kansanopisto sijaitsee Kälviän keskustassa, kaikkien palvelujen läheisyydessä. Kälviällä on esimerkiksi ruokakauppoja, rautakauppa, apteekki, kahvila, kirjasto, kioski, nuorisotalo, terveysasema, kela, huoltoasema sekä vapaa-ajantalo, jossa kuntosali (kuntosali maksuton asuntolalaisille) ja liikuntasali.

Asuntolassa on soluasuntoja, joiden yleisissä tiloissa on keitto- ja ruokailumahdollisuus, suihkut ja vessat sekä televisio ja tietokone. Jos olet tulossa asumaan meille asuntolaan, niin suosittelen tutustumaan meidän asuntolaoppaaseen, sieltä löytyy kaikki tarvittavat tiedot asumiseen liittyen.

Opiston alueella on langaton verkko, joten oman tietokoneen käyttö onnistuu myös.

Uudet ja vanhat asukkaat tervetuloa!


Asuntolaohjaajan yhteystiedot
Satu Mäkinen
p. 044 808 5039
satu.makinen(at)kpedu.fi


➼ Perhon toimipaikka

Perhon toimipaikan opiskelija-asuntola sijaitsee koulun pihapiirissä. Kulkuri-asuntolan yläkerrassa on käytössä yksi solu sekä kaksi vierashuonetta. Solussa on neljä huonetta sekä yhteiset tilat, joissa keittiönurkkaus ja olohuone sekä parveke. Wc ja suihkutiloja on solussa kaksi. Asuntolan alakerrassa on sauna, pesuhuone ja pukuhuonetilat sekä pyykkitupa.

Jokaisesta huoneesta löytyy asukkaalle työpöytä, sänky, patja, tyyny ja peitto. Yhteistiloissa on opiskelijoiden käytössä hella, jääkaappi, mikro, kahvinkeitin sekä ruokaryhmä, sohva ja televisio.

Asukkaat itse huolehtivat huoneidensa ja yhteistilojen sekä solun wc/suihkutilojen siivoamisesta. Yleiset tilat, saunatilat ja pesutuvan siivouksesta huolehtii Perhon kunnan siivooja.

Opiskelijoiden käytössä on veloituksetta pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Hiljaisuus klo 22.00 - 06.00.


Asuntolaohjaajan yhteystiedot
Katja Anisimaa
p. 040 808 5045
katja.anisimaa(at)kpedu.fi

 


Nupa sovellus - Nuorten palvelut Kokkolassa
Nupa on suomalainen mobiilipalvelu, johon on koottu helposti saataville nuorille tarkoitetut palvelut Kokkolan seudulla. Nupasta löydät tietoa niin asumisesta, opiskelusta kuin työelämästä ja avoimista työpaikoista.
Palvelu on ilmainen ja ladattavissa Android- ja iOS-puhelimille. Voit käyttää Nupaa myös selaimella, alta löydät latauslinkit!

Nupa App Storessa (iPhone)
Nupa - Apps Google Play (Android)

Kokkolan kaupunki
Opiskelijan Kokkola - tekemistä ja kokemista Kokkolassa