Valokuvauksen alkeet, verkkokurssi

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valokuvauksen alkeiden hallinta. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat kehittää valokuvausosaamistaan sekä valokuvausharrastuksen juuri aloittaneille.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Koulutuksen harjoitukset
voi toteuttaa myös puhelimen kameralla.

Sisältö

- valokuvauksen kenttä Suomessa
- kuvallinen ilmaisu
- katsaus valokuvaajan digitaaliseen työnkulkuun
- kuvakerronta
- tekijänoikeudet: missä saa kuvata, missä ei?
- portfolion valmistaminen
- kuva-analyysi

Koulutuksen aikana jokainen työskentelee henkilökohtaisesti valitsemassaan kuvaympäristössä. Voit olla siis kiinnostunut yhtä lailla luontokuvauksesta, henkilöiden kuvauksesta kuin vapaasta valokuvailmaisusta.

Koulutus sisältää 6 webinaaria sekä etäopiskelumateriaalin. Webinaarit toteutetaan kahden illan jaksoina kerran kuukaudessa ja ne myös nauhoitetaan osallistujien käyttöön. Tämä mahdollistaa joustavat, sinulle sopivat opiskeluajat. Opiskeluun sisältyy myös kuvausharjoituksia, joista saat palautteen.

Etäopiskelun ja yhteydenpidon alustana laadukas ja helppokäyttöinen ItsLearning-ympäristö.

Aikataulu vuonna 2023:
- maaliskuu: webinaarit 1 ja 2
- huhtikuu: webinaarit 3 ja 4
- toukokuu: webinaari 5
- kesäajan harjoitustehtävät
- elokuu: webinaari 6

Koulutuksen laajuus: 180 h
Koulutuksen kesto:6 kk
Hinta: 275 € (laskutetaan kahdessa erässä)

Koulutuksen laajuus: 180 h
Koulutuksen kesto:6 kk
Hinta: 275 € (laskutetaan kahdessa erässä)

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen järjestelyistä osoitteesta jari.eklund(at)kpedu.fi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää