Urkujensoiton mestarikurssi

Tavoite

Urkujensoiton mestarikurssilla jokainen kurssilainen asettaa omat tavoitteensa ja valitsee itse kurssilla työstettävän ohjelmiston.

Kohderyhmä

Mestarikurssi on suunnattu kaikille urkureille harrastajista ammattilaisiin. Kurssilaisten ei tarvitse itse olla valmiita mestareita, vaan kurssille tullaan hiomaan omia urkutaitoja mestareiden oppiin!

Sisältö

Mestarikurssilla voit viimeistellä omaa urku- tai konserttiohjelmistoa ja saada valintasi
mukaan opetusta myös urkuimprovisaatiossa. Kurssille otetaan 8 aktiiviopiskelijaa, joista kukin saa kurssin aikana 3 x 60 min henkilökohtaista opetusta. Pääsääntöisesti jokainen saa kaksi oppituntia Maijalta ja yhden Matilta. Myös muunlaiset tuntijaot voivat olla mahdollisia, mikäli kurssilaisilla on sopivasti erilaisia toiveita esimerkiksi henkilökohtaisesta opetusmäärästä.

Opetuspaikkoina ovat pääasiassa Kokkolan ja Kaarlelan kirkot:
- Kokkolan kirkossa on upeat romanttiset urut: https://www.kokkolansuomalainenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kokkolan-kirkko/kokkolan-kirk on-urut
- Kaarlelan kauniissa keskiaikaisessa kirkossa oivallinen neobarokkisoitin: https://www.kokkolansuomalainenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kaarlelan-kirkko/kaarlelan-kirkon-urut

Harjoittelumahdollisuuksia on kurssin aikana Kälviän kirkossa, Ykspihlajan kirkossa ja Marian kappelissa.

Mestarikurssi alkaa sunnuntai-iltana 14.8.2022 Maija Lehtosen konsertilla Kälviän kirkossa ja päättyy torstaina 18.8.2022 Kokkolan kirkossa "Elokuun urkuillat" -sarjan konserttiin, jossa kurssilaiset esiintyvät.

Lisätietoja

Mestarikurssin opettajina toimivat Maija Lehtonen ja Matti Pohjoisaho.

Kurssille suunnitellun ohjelmiston voi ilmoittaa 16.7. mennessä.

Aktiiviopiskelijan hinta 230 euroa, passiiviopiskelija 20 euroa/päivä. Kysy myös mahdollisuuksista osallistua pienemmällä opetusmäärällä! Majoitusmahdollisuus Keski-Pohjanmaan kansanopistolla 35 euroa/yö sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Lisätietoja kurssista:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
044 7250 701/Minna Poutanen (ti-pe)
minna.poutanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää