Urheiluhieronnan osaajaksi yrittäjän oppisopimuksella, Hieronnan erikoisammattitutkinnon osia

Tavoite

Koulutuksessa kehitetään taitoja toimia hierojana urheilijoiden parissa. Koulutus antaa valmiuden arvioida urheilijan lihashuollon tämän hetkistä suunnitelmaa ja toteutusta osana urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmaa. Opit myös toimimaan osana valmennustiimiä.

Koulutuksen tavoitteena on Hieronnan erikoisammattitutkinnon, Urheilijan lihashuolto (45 osp) ja Urheilijan valmennustiimissä toimiminen (45 osp) -tutkinnon osien suorittaminen. Osaaminen osoitetaan opintojen lopuksi näytöillä.

Kohderyhmä

Opinnot on suunnattu koulutetuille hierojille tai vastaavat tiedot ja taidot omaaville. Muiden kuin koulutettujen hierojien osaaminen kartoitetaan ennen valintaa.

Sisältö

Monipuoliseen tutkimiseen ja mm. lihastasapainoa ja lihaskuntoa mittaavien testien tuloksiin perehtymällä opitaan arvioimaan lihashuollon tarvetta ja laatimaan lihashuoltosuunnitelman huomioiden harjoitus- ja kilpailukauden asettamat vaatimukset.

Oma toiminta suunnitellaan yhdessä valmennustiimin kanssa. Urheilijan lihashuollon toteuttamisessa laji, harjoitus- ja kilpailukausi huomioiden syvennytään hieronnan lisäksi urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, teippausiin, kylmä- ja pintalämpöhoitoihin, TENS-hoitoon sekä aktivoivien harjoitteiden ja venyttelyn ohjaamiseen.

Urheilijan lihashuolto tutkinnon osan sisältö:
https://bit.ly/3dRmNue
Urheilijan valmennustiimissä toimiminen tutkinnon osan sisältö:
https://bit.ly/30un9Ux

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua. Lähiopetusta on noin 2 päivää/kuukausi.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Tutustu myös mahdollisuuteen suorittaa koko hieronnan erikoisammattitutkinto, urheiluhieronnan osaamisala. Koko tutkinnon suoritettuasi voit käyttää tutkintonimikettä Urheiluhieroja (EAT).

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Opiskelijavalinnan tekemiseksi hakijat haastatellaan.

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Linda Nevalainen, p. 040 808 5052,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää