Työpaikkaohjaajakoulutus, 29.10.2024, Kokkola

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tarjota työpaikkaohjaajina tai mentoreina toimiville henkilöille tukea ja työkaluja ohjaustyöhön sekä kehittää ja tiivistää työelämän ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä.

Kohderyhmä

Kaikki työpaikoilla koulutussopimus- tai oppisopimusopiskelijoita ohjaavat ohjaajat. Aikaisempaa osaamista ei vaadita.

Sisältö

- OSA 1: HOKS ja tutkinnon perusteet ohjaavat suunnittelua: Alkuvaiheen suunnittelu
- OSA 2: Työpaikkaohjaajan tehtävät: Työpaikkaohjaaja perehdyttäjänä ja ohjaajana, työelämässä oppiminen ja ohjausosaaminen
- OSA 3: Jatkuva palaute ja arviointi: Palaute osaamisen kehittymisestä, näin onnistut arvioijana

Ilmoittautumisaika päättyy viikkoa ennen koulutusta, jolloin saat sähköpostitse kouluttajalta ohjeet koulutuksen suorittamiseen. Koulutukseen osallistumisesta saa osallistumistodistuksen.

Koulutus sisältää itsenäistä opiskelua ja yhden 6 tunnin mittaisen koulutuspäivän. Koulutuksen lähitoteutuksessa syvennytään ohjausosaamiseen ja esimerkkitilanteisiin ohjaustyössä
Koulutuspäivä 29.10. klo 10-16 Ammattikampuksella osoitteessa Närvilänkatu 8, luokka B106B.

Kouluttajina oppisopimusuunnittelijat Anu Keisanen ja Päivi Valli

Lisätietoja

Kpedu työelämäpalvelut
Hanna Tervanen, hanna.tervanen(at)kpedu.fi
p. 040 359 6243

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistossa on voinut parin vuoden ajan opiskella hyvinvointivalmentajaksi. Hyvinvointivalmennus sopii jokaiselle, joka kokee haasteita jaksamisensa kanssa tai haluaa muutosta parempaan suuntaan millä tahansa hyvinvointinsa osa-alueella. 

Lue lisää

Kaustislainen Tiina Palosaari on toiminut työpaikkaohjaajana miltei 17 vuoden ajan. Hän toteaa, että vaikka ohjaaminen ottaa, se myös antaa. Hänelle se on antanut muun muassa hienoja kokemuksia, uusia työkavereita ja jopa ystäviä.

Lue lisää

Kuljetusalan yrittäjä Jarmo Möttönen on kouluttanut useita työntekijöitä koulutus- ja oppisopimuksen avulla. 

Lue lisää

Leanin mukainen ajattelumalli on ollut arkipäivää Meriuksella jo vuosien ajan, ja keväästä lähtien sitä on ryhdytty systemaattisesti toteuttamaan. Operatiivinen johtaja Toni Uunila kertoo, että Lean-ajattelun yksi keskeinen ajatus henkilöstön hyvinvoinnista, osaamisesta ja motivaatiosta huolehtiminen.  

Lue lisää