Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Tavoite

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä turvallisuusalan esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana.

Turva-ala tarjoaa monipuolisen sekä alati muuttuvan työkentän ja tutkinnon suoritettuasi sinulla on myös hyvät etenemismahdollisuudet.

Kohderyhmä

Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista muuttui 1.1.2017 (1085/2015) ja sen mukaisesti järjestyksenvalvontatoimintaa sekä turvasuojaustoimintaa harjoittavan yrityksen tulee olla hakenut turvallisuusalan elinkeinolupaa poliisihallitukselta viimeistään 31.12.2018. Tällöin yrityksellä tulee olla palveluksessaan (työsuhteessa) Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö.

Koulutus soveltuu erityisesti kaikille niille toimijoille, joilta edellytetään turvallisuusalan elinkeinolupaa:
* vartioimisliikkeet
* järjestyksenvalvontatoiminta
* turvasuojaustoiminta
* lukitusalan yritykset
* teknistä turvallisuutta suunnittelevat ja asentavat yritykset
* kiinteistöhuoltoliikkeet, jotka tekevät mm. avainpesän, lukkorungon ja helojen vaihtamista sekä asiakkaiden tallentavien kameravalvontajärjestelmien tallenteiden selaamista.
* muut hyväksymistä edellyttävät turvasuojaustehtävät, joissa suorittavilla henkilöillä tulee olla voimassa oleva hyväksyntä turvasuojaajaksi (turvasuojaajakortti).

Kaikille henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu turvallisuuden suunnittelu, kouluttaminen, johtaminen ja kehittäminen (esim. turvallisuuspäälliköt, asiantuntijat, suunnittelijat ja turvallisuusalan kouluttajat).

Sisältö

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osp (osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat, 60 osp:
* Turvallisuussuunnittelu 30 ops
* Turvallisuuslainsäädäntö 30 osp

Valinnaiset osat, valitaan yhteensä 120 osp:
* Turvallisuusalan elinkeinon harjoittaminen 80 osp
* Turvallisuusjohtaminen 40 osp
* Palveluliiketoiminta turvallisuusalalla 40 osp
* Turvallisuustekninen suunnittelu ja projektinhallinta 80 osp
* Henkilöstöjohtaminen turvallisuusalalla 40 osp
* Turvallisuusauditointi ja sisäinen valvonta 40 osp

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytöillä alan käytännön työtehtävissä.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan pääosin verkko-opintoina, jota tuetaan lähiopetusjaksoilla. Opinnot alkavat 5 päivän intensiivijaksolla, jakson jälkeen lähipäiviä on 1 kertaa kuukaudessa.

Koulutuksen kesto on noin 6-12 kk ja siihen vaikuttavat opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen, työkokemus ja koulutus.

Tutkinnon osien opiskelu tapahtuu pääosin etäopiskeluna verkossa. Verkko-opintoihin osallistuminen mahdollistaa tehokkaan opiskelun ja siinä hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Opiskelijan sekä yrityksen arvokasta työaikaa säästyy, kun ylimääräinen matkustaminen jää pois.

Kouluttajina toimivat kokeneet turva-alan asiantuntijat ja kouluttajat.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.

Lisätietoja koulutuksesta:
turvallisuusalan opettaja Jarmo Humalajoki, p. 040 359 6268
tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Seuraava koulutus alkaa 15.10.2022, hakuaika 1.8. - 15.09.2022

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Teknologiakatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää