Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Tavoite

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä turvallisuusalan esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista).

Nopeasti kasvava turvallisuusala tarjoaa monipuolisen ja jatkuvasti kehittyvän työympäristön. Alalla laajasti arvostetun tutkinnon suoritettuasi sinulle avautuu monipuoliset etenemis- ja uramahdollisuudet.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu eri yritysten ja organisaatioiden turvallisuustehtävissä työskenteleville asiantuntijoille, esimiehille ja suunnittelijoille sekä turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana toimiville henkilöille, kuten turvallisuuspäälliköille, turvallisuusasiantuntijoille, sisäisille tarkastajille ja auditoijille, turvallisuusalan HR-tehtävissä toimiville, turvallisuusassistenteille, turvallisuusalan kouluttajille sekä turvallisuussuunnittelijoille.

Turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijat kuten vartiointiliikkeet, järjestyksenvalvontatoiminta, turvasuojaustoiminta, lukitusalan yritykset ja teknistä turvallisuutta suunnittelevat ja asentavat yritykset.

Muut hyväksymistä edellyttävät turvasuojaustehtävät, joissa suorittavilla henkilöillä tulee olla voimassa oleva hyväksyntä turvasuojaajaksi (turvasuojaajakortti).

Kaikille henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu turvallisuuden suunnittelu, kouluttaminen, johtaminen ja kehittäminen.

Sisältö

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osp (osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat, 60 osp:
* Turvallisuussuunnittelu 30 ops
* Turvallisuuslainsäädäntö 30 osp

Valinnaiset osat, valitaan yhteensä 120 osp:
* Turvallisuusalan elinkeinon harjoittaminen 80 osp
* Turvallisuusjohtaminen 40 osp
* Palveluliiketoiminta turvallisuusalalla 40 osp
* Turvallisuustekninen suunnittelu ja projektinhallinta 80 osp
* Henkilöstöjohtaminen turvallisuusalalla 40 osp
* Turvallisuusauditointi ja sisäinen valvonta 40 osp

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytöillä alan käytännön työtehtävissä.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan pääosin verkko-opintoina, jota tuetaan lähiopetusjaksoilla. Lähiopetusjaksoihin on myös mahdollista osallistua myös verkon välityksellä, joten voit suorittaa opinnot tehokkaasti mistäpäin Suomea tahansa.

Koulutuksen kesto on noin 6-12 kuukautta ja siihen vaikuttavat opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen, työkokemus ja koulutus.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Kouluttajina toimivat kokeneet turva-alan asiantuntijat ja kouluttajat.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Petri Ala-Tainio, p. 040 807 3510,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Teknologiakatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää