Tavoite
Eläintenhoitajan koulutuksesta valmistuttuasi voit työskennellä mm. omassa kennelyrityksessä yrittäjänä, eläintenhoitajana, maatalousalalla, eläinkaupassa, eläinlääkärin avustajana, eläinten kouluttajana tai eläinhoitolassa.
Kohderyhmä
Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Yhteishaussa voivat lisäksi hakea muut vailla toisen asteen tutkintoa olevat.
Eläintenhoitajan koulutus soveltuu kennel- ja eläinalasta kiinnostuneille, motivoituneille ja aktiivisille opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa haluavat työskennellä eläinalalla joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä.
Eläinten kanssa työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa sekä vastuullisuutta. Näitä taitoja voit kartuttaa myös opintojesi aikana.
Sisältö
Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).
Kannuksessa eläintenhoidon osaamisalassa painotus on koirissa eli kennelalan opinnoissa. Opiskelu sisältää teoriaopintojen lisäksi runsaasti käytännön harjoittelua sekä koulun eläinhoitolassa että kasvattajilla, eläinkaupoissa ja muissa eläinalan yrityksissä.
Opiskelet mm. eläinten käsittelyä, hoitoa, ruokintaa ja kasvattamista. Opiskelu sisältää eläinten hoidon lisäksi myös perusteet maatalousalan töistä (tuotantoeläimet, maatalousalan perustaidot).
Soveltuvuuskoe muodostuu henkilökohtaisesta haastattelu- ja eläintenkäsittelytehtävästä sekä ryhmämuotoisesta tehtävästä. Mikäli soveltuvuuskoetta ei voida järjestää paikan päällä Kannuksessa, niin se muodostuu ennakkotehtävästä ja henkilökohtaisesta haastattelusta, joka toteutetaan etäyhteyden välityksellä.
Alalle järjestetään soveltuvuuskoe huhti-toukokuussa. Tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin.
Soveltuvuuskokeessa voi saada 0-10 pistettä. Kokeessa arvioitavat asiat:
1. Kiinnostuneisuus/motivaatio alalle (4p)
- Haastatteluun valmistautuminen, haastattelu
- Tavoite/suunnitelma koulutuksen jälkeen (työllistyminen/jatko-opinnot)
2. Alalle suuntautuminen (4p)
- Harrastuneisuus tai vahvuudet
- Hakijan työllistymismahdollisuudet alalle
3. Oma-aloitteisuus, valmius siirtyä oppilaitokseen sisäoppilaitosmuotoiseen opetukseen sekä tiimityötaidot (2p)
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Katso video opintoihin liittyen: https://bit.ly/34wo0jE
Eläintenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Valmistuttuasi sinulla on hyvät valmiudet hakea jatko-opintoihin esimerkiksi luonnonvara-alalle, eläinlääketieteen, biologian tai fysioterapian alalle. Opistolla järjestetään myös jatko-opintoja alalta esim. Eläintenhoidon ammatti- ja erikoisammattitutkinto sekä homekoiraohjaajan koulutus.
Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi
Opintopolussa löydät tutkinnon nimellä Maatalousalan perustutkinto
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Kannus, eläintenhoito, Tukkitie