Homekoiraohjaaja jatkokoulutus

Tavoite

Koulutuksen tavoite on syventää osaamista homekoiran kouluttamisesta sekä homekoirayrittäjyydestä.

Kohderyhmä

Koulutus on ei-tutkintotavoitteista lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutus soveltuu esim. yritystoimintaa jo harjoittaville homekoiraohjaajille tai yritystoiminnan aloittamista suunnitteleville tai Kpedun homekoiraohjaajakoulutuksen käyneille.
Koulutukseen tarvitset mukaan koiran, joka tekee työtä homekoirana tai on käynyt kanssasi homekoiraohjaajakoulutuksen.

Sisältö

Opinnot toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Koulutuksen laajuus on 90h ja se sisältää kolme lähijaksoa sekä etäopetusta ja itsenäistä opiskelua. Lähijaksot toteutetaan Kannuksessa ja lähialueilla sekä Vantaalla. Etäopetus on läsnäolon vaativaa ja järjestetään Teamsissa.

Orientaatio 29.8.2024 kello 17.00-19.30, Jenna Vuori, Teams
Luento osa 1. 6.9. kello 17.30-20.00, Leena Stenlund, Teams
Käytännön treenipäivä 12.9. kello 12.00-20.00, Veli-Pekka Mäkelä, Tytti Lintenhofer, lähi Kannus
Käytännön treenipäivä 13.9. kello 9.00-16.00, Toni Laakso, lähi Kannus
Luento osa 2. 27.9. kello 17.30-20.00, Leena Stenlund, Teams
Luento: Hajut/tiede vko 41, Pipa Pärssinen, Teams
Luento: Työkoiran työkyvyn ylläpito 16.10., Toni Laakso, Teams
Käytännön treenipäivä 24.10. kello 12.00-20.00, Toni Laakso,Tytti Lintenhofer, lähi Kannus/Kälviä
Käytännön treenipäivä 25.10. kello 9.00-16.00, Veli-Pekka Mäkelä, Lähi Kannus/Kälviä
Luento: Työkoiran kehonhuolto ja fyysisen suorituskyvyn ylläpito vko 38 19.9. kello 9.00-12.00, Nea Ahola, Teams 3 h
Tytti luentoa vko 39, 2 tuntia, Tytti Lintenhofer, Teams
Luento osa 3. 8.11. kello 17.30-20.00, Leena Stenlund, Teams
Käytännön treenipäivä Vantaalla 12.12. kello 9.00-16.00, Leena Stenlund,Lähi Vantaa
Käytännön treenipäivä Vantaalla 13.12. kello 9.00-16.00, Leena Stenlund, Lähi Vantaa
Lopputeams vko 51, Jenna Vuori, Teams

Lisätietoja

Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 12 opiskelijaa.

Koulutusmaksu sisältää teoriaopetuspäivinä lounaan. Maksu laskutetaan kahdessä erässä. Majoitusta voi tiedustella opiston edullisesta opiskelija-asuntolasta (koirille sallittuja huoneita rajoitetusti).

Lisätietoja antaa Kai Harju, kai.harju(at)kpedu.fi, 040 8085032 ja Jenna Vuori, jenna.vuori(at)kpedu.fi, 040 8073648

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää