Liiketoiminnan ammattitutkinto, Liiketoiminnan palveluiden osaamisala

Tavoite

Opiskelija täydentää ja päivittää osaamistaan Liiketoiminnan ammattitutkinnon, liiketoiminnan palveluiden osaamisalan sisällön mukaisissa tehtävissä.

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, jotka toimivat sihteerin tai assistentin tehtävissä julkisella sektorilla, liike-elämässä mm. myynnin tai kiinteistösihteerin tehtävissä tai yhdistystoiminnassa ja haluavat päivittää tai syventää osaamistaan jollakin työnsä osa-alalla sekä sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita siirtymään ao. tehtäviin esimerkiksi terveydenhuollon osastosihteereiksi.

Koulutus sopii henkilöille, joilla on aikaisempaa tehtävää soveltuvaa koulutusta tai henkilöille, joilla on aiempaa työkokemusta yhdeltä tai useammalta tutkintoon sisältyvältä osa-alueelta.

Tarvittaessa pyrimme tukemaan soveltuvan työssäoppimis- tai oppisopimuspaikan hakemisessa.

Sisältö

Koulutuksen sisällössä huomioidaan nykyinen osaamisesi ja tavoitteesi ja sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä. Voit suorittaa koko tutkinnon, joka koostuu kolmesta tutkinnon osasta (yksi pakollinen ja kaksi valinnaista) tai valita vaikka vain yhden tutkinnon osan.

Opintokokonaisuutesi voi koostua esim. seuraavista tutkinnon osista:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Assistentti- ja sihteerityön palvelut, 60 osp
Liiketoiminnan tukipalvelut, 60 osp tai Projektin hallinta 60 osp tai Terveydenhuollon sihteeripalvelut, 60 osp

Sinulla on mahdollisuus valita itsellesi myös tutkinnon osa myynnin ja markkinoinnin tai taloushallinnon alalta.

Koulutus on erittäin työssäoppimisvaltaista monimuotokoulutusta sisältäen keskimäärin 1-2 koulutuspäivää kuukaudessa sekä ohjattua etä- ja verkko-opetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.

Ammattitaito osoitetaan tutkintoon soveltuvissa työtehtävissä työpaikalla tai työssäoppimispaikassa. Koulutus on kestoltaan noin 1-1,5 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Seuraava terveydenhuollon sihteerin koulutus alkaa aikaisintaan syksyllä 2023, hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Terveydenhuollon sihteereiksi hakeutuvilta edellytetään rokotuksia THL:n voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti. Hakijalla on myös oltava oma kannettava tietokone tai tietokone käytettävissä.

Oppisopimuksen edellytysten täyttyessä tutkinto on maksuton. Muutoin koko tutkinto maksaa 300 € tai yksi tutkinnon osa maksaa 100 €.

Lisätietoja:
tutkintovastaava Tuija Nissilä, p. 044 725 0854,
sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Jos olet ollut pitkään työelämässä, sinulla saattaa olla mahdollista hakea ammattitutkintostipendiä tutkinnon suoritettuasi. Katso lisätietoa: https://www.tyollisyysrahasto.fi/

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää