Virtaset 2024-2025

Tavoite

Virtaset-kansanopistolinjalla opiskelet erilaisia arkielämässä tarvittavia taitoja ja vahvistat vuorovaikutus- ja sosiaalisia taitojasi. Tavoitteena on, että opintojen jälkeen olet entistä omatoimisempi ja itsenäisempi, saanut lisää itseluottamusta ja itsetuntemusta sekä monta elämystä ja kokemusta rikkaampi.

Kohderyhmä

Linja on suunniteltu erityistä tukea tarvitseville yli 16-vuotiaille opiskelusta kiinnostuneille henkilöille. Oman opiskelumotivaation lisäksi edellytämme valmiuksia toimia ryhmässä sekä kykyä työskennellä suhteellisen omatoimisesti.

Sisältö

Opiskelu on käytännönläheistä ja tukee opiskelijan omatoimisuutta, itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja. Opinnoissa painottuvat elämänhallinta- ja arkitaitojen sekä opittujen yleissivistävien tietojen ja taitojen ylläpitäminen ja vahvistaminen, uuden oppiminen ja terveen, positiivisen minäkuvan vahvistaminen. Lisäksi lukuvuoden aikana opiskellaan mm. kotitaloutta, ATK-taitoja ja liikuntaa. Virtaset-linjan sisältöihin kuuluu myös taideaineiden opiskelua, kuten musiikkia, tanssia, teatteria ja kuvataidetta. Opiskeluihin kuuluu myös teemaopiskelujaksoja esimerkiksi sirkus-, ja hoivamaatilaopintojen muodossa. Virtaset ovat aktiivisesti mukana myös erilaisissa hankkeissa ja projekteissa, jotka laajentavat opiskelijan kokemusmaailmaa – joskus ulkomaille saakka. Teemme myös yhteistyötä muiden kansanopistolinjojen kanssa.´
Lue lisää Virtasista: https://www.facebook.com/KPEDUvirtaset/

Linjalla on opetusta joka viikko maanantaista perjantaihin. Opiskeluaika linjalla on omasta motivaatiosta ja opinnoista saatavasta hyödystä riippuvainen. Omatoimiselle ja itsenäiselle erityiopiskelijalle tarjoamme myös mahdollisuuden asua kansanopistolla. Asuntolassa on ohjaaja.

Lisätietoja

Virtaset-linjalla työskentelee vastuuopettaja, ohjaaja sekä aineenopettajia. Jos opiskelijalla on tarvetta henkilökohtaiselle avustajalle, on mahdollisuus hakea vammaispalvelun kautta omaa henkilökohtaista avustajaa opistolle.Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat Soitelta.
Hinnat: 1 päivä 30 €, 2 päivää 45 €, 3 päivää 60 €, 4 päivää 75 €, 5 päivää 90 € .
Opintomaksuun kuuluu opetus, opetusmateriaali, lounas ja välipala.
Yöpyminen (sis. asumisen asuntolassa, aamupalan, päivällisen) 10 €/ yö.
Linjalla on mahdollisuus opiskella opintosetelirahalla. Opintoseteliavustuksella alennetaan opintomaksuja. Hakuaika 1.1.2024 - 23.3.2024
Lisätietoja koulutuksesta: Valtteri Konttila, p. 044 7250 736, valtteri.konttila(at)kpedu.fi (kysy myös tutustumiskäynneistä!), koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 8085 035

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää