Teknisen suunnittelun perustutkinnon osia

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia Teknisen suunnittelun perustutkinnosta ja työllistyä koulutusta vastaaviin tehtäviin valitsemallaan toimialalla. Koulutus antaa valmiuksia toimia suunnittelutehtävissä tai sitä avustavissa tehtävissä.

Tutkinnon osan/osien suorittamisen lisäksi mahdollista suorittaa Teknisen suunnittelun perustutkinto. Koko tutkinnon suorittaminen antaa laaja-alaiset ammatilliset perustiedot ja valmiudet toimia erilaisissa avustavissa työtehtävissä mm. rakennus-, sähkö-, LVI- sekä muissa vastaavissa suunnittelutoimistoissa. Työtehtävät liittyvät suunnitelmapiirustusten ja muiden suunnitteludokumenttien tuottamiseen ja ylläpitämiseen, erilaisten suunnitteluun liittyvien asiakirjojen tekemiseen, 3D-mallintamiseen, visualisointiin ja 3D-tulostamiseen tietotekniikan tarjoamien sovellusten avulla.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisopiskelijoille. Se soveltuu myös alaa vaihtaville sekä teknisestä suunnittelusta kiinnostuneille henkilöille.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koulutukseen sisältyy suunnitteluprojektissa toimimiseen liittyvien perusopintojen lisäksi suuntautumisvaihtoehdot teollisuuden suunnittelussa toimimiseen tai rakennusteknisessä suunnittelussa toimimiseen:

Suunnitteluprojektissa toimiminen -tutkinnon osa 45 osp:
• Projektinhallinta, toimisto-ohjelmat, dokumentointi, asiakaspalvelu, tietoturva
• 2D-suunnittelun perusteet, tekninen piirustus, 3D-suunnittelun perusteet, koneensuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu

Teollisuuden suunnittelussa toimiminen -tutkinnon osa 45 osp:
• Tietotekniset taidot, 2D-teollisuus-suunnittelu, koneenpiirustus, 3D-mallinnus ja dokumentointi, teollisuuden suunnittelu ja asiakirjat

Rakennusteknisessä suunnittelussa toimiminen -tutkinnon osa 45 osp:
• Tietotekniset taidot, 2D-rakennussuunnittelu, tekninen rakennuspiirustus, arkkitehtisuunnittelu

3D-skannaaminen ja pistepilvien hyödyntäminen – tutkinnon osa 15 osp:
• Työskenteleminen 3D-skannausprojektissa, 3D-skannauksen tekeminen, 3D-skannatun aineiston käsitteleminen, CAD-mallien tekeminen 3D-skannatusta aineiston avulla, 3D-skannattujen aineistojen hyödyntäminen.

3D-mallin muodostaminen ja tulostaminen – tutkinnon osa 15 osp:
• 3D-mallinnus- ja tulostusprojektissa työskenteleminen, 3D-mallien tekeminen, 3D-mallista tulosteen tekeminen, 3D-tulosteen jälkikäsittely, tuotantoympäristön ylläpitäminen.

Virtuaalitodellisuuksien ja visualisointien tekeminen – tutkinnon osa 15 osp:
• Visualisointi- ja virtuaalitodellisuusprojektissa työskenteleminen, visualisointiaineistojen tekeminen, virtuaalitodellisuussisältöjen tekeminen, esitysaineistojen tekeminen.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Koulutus on tulossa tarjolle seuraavan kerran keväällä 2025.
Tuleva toteutus koostuu verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Osaaminen osoitetaan näyttöinä työpaikalla.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Koulutuksen sisällöstä voit tiedustella sähköpostitse: mikko.pesonen(at)kpedu.fi.

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Seuraava haku alkuvuodesta 2025.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Janette Pyörre aloitti teknisen suunnittelun perustutkinto-opinnot tammikuussa 2016. Koulutuksessa opetellaan suunnitelmapiirustusten tuottamista ja ylläpitämistä, erilaisten suunnitteluun liittyvien julkaisujen tekemistä, 3D-mallintamista ja visualisointia.

Lue lisää