Suomen kielen peruskurssi maahanmuuttajille 2023-2024

Kohderyhmä

Hakijat, jotka tarvitsevat suomen kielen peruskurssia. Kurssi alkaa suomen kielen alkeista. Hakija tarvitsee mahdollisesti myös latinalaisen kirjaimiston hallitsemisen vahvistamista sekä suomen kielen luku- ja kirjoitustaidon vahvistamista.

Kurssin lähtötaso: 0
Kurssin tavoitetaso: A2.1

Sisältö

Koulutus parantaa suomen kielen taitoja ja edistää ammatilliseen koulutukseen ja työhön siirtymistä.
- Kieli- ja viestintäosaaminen (mm. arki, hyvinvointi, asuminen, asiointi, viestintä, osallisuus)
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (perusrakenteet, maantuntemus, peruspalvelut, ammatti-, koulutus- ja työelämätietous ja työssäoppiminen)
- laaja-alainen osaaminen (mm. opiskelu- ja digitaidot)
- ohjaus ja oppimisen tuki (sis. hops, uraohjaus)
- valinnaiset aineet (mm. amm. sisällöt, tutustumiskäynnit, työelämäsertifikaatit).

Kurssipäivä: maanantai-perjantai kello 09.00 – 13.15

Lisätietoja

KURSSI ON TÄYNNÄ, EI VAPAITA OPISKELUPAIKKOJA.

Koulutukseen kuuluu jatkuva arviointi ja kielitaito arvioidaan testillä koulutuksen alussa ja päättyessä.

Opiskelijalla on mahdollisuus oman osaamisen mukaan hankkia kieliopintojen rinnalla ammatillista osaamista mm. kasvatus- ja ohjausalalta.

Koulutuksen aikana/jälkeen on mahdollista oman osaamisen mukaan siirtyä jatkokurssille tai hakeutua esim. ammatilliseen koulutukseen tutkinnon suorittajaksi jatkuvan haun kautta.
Koulutus on maksuton. Opiskelija saa ilmaisen lounaan ja bussikortin/matkakorvauksen.

Lisätietoa antavat
Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola@kpedu.fi, puh. 044 7250 878
Elisa Märsylä, elisa.marsyla@kpedu.fi, puh. 044 7250 893

Kotoutumisaikaisille maahanmuuttajille koulutus täytyy kirjata kotoutumissuunnitelmaan.

Jos lähetät hakemuksen viimeistään 4.6.2023, soitamme sinulle ja haastattelemme sinut viikolla 5.- 9.6.2023 ja saat tiedon kurssipaikasta heti.

Jos olet ähettänyt hakemuksen 4.6.2023 jälkeen, soitamme sinulle ja haastattelemme viikolla 7. - 11.8.2023 ja saat sen jälkeen tiedon kurssipaikasta.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää