Seppäset - eväitä työelämään 2024 - 2025

Tavoite

Seppäset – kansanopistolinjalla opiskelet erilaisia elämässä- ja työelämässä tarvittavia taitoja. Pohdit omia työelämään liittyviä unelmia ja haaveita. Tavoitteena on, että opiskelun aikana realistinen käsityksesi omasta osaamisestasi ja pärjäämisestäsi vahvistuu sekä se, että opit pidemmälle jo osaamiasi opetusaineita.

Kohderyhmä

Erityistä tukea tarvitsevat yli 16-vuotiaat opiskelijat. Oma motivaatiosi opiskella on oleellista. Opiskelumotivaation lisäksi edellytämme sinulta valmiuksia toimia ryhmässä sekä kykyä työskennellä omatoimisestikin.

Sisältö

Opiskelu on käytännönläheistä, vuorovaikutuksellista ja mukavaa lähiopetusta. Eri ammatteihin ja yrityksiin tutustutaan oppitunneilla sekä yrityskäynneillä. Opiskelet työelämäntaitoja erilaisissa hanketöissä työskennellen. Kertyneet varat käytämme Seppästen kanssa yhdessä suunniteltuihin retkiin. Linjalla opiskellaan mm. matematiikkaa, äidinkieltä, englantia, it- ja mediataitoja sekä sosiaalisia taitoja.

Seppäsissä opiskellaan 3 päivänä viikossa. Voit myös opiskella kansanopistolinjoilla maanantaista perjantaihin ja lisätä viikkoosi, niin halutessasi, opiskelupäiviä Virtasissa. Omatoimiselle ja itsenäiselle erityisopiskelijalle tarjoamme myös mahdollisuuden asua kansanopistolla. Asuntolassa ohjaaja vain iltaisin.

Lisätietoja

Ryhmässä on oma vastuuopettaja. Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat kaupungilta itse.

Hinnat: 1 päivä 30 €, 2 päivää 45 €, 3 päivää 60 €, 4 päivää 75 €, 5 päivää 90 € .
Opintomaksuun kuuluu opetus, opetusmateriaali, lounas ja välipala.
Yöpyminen (sis. asumisen asuntolassa, aamupalan, päivällisen) 10 €/ yö.
Linjalla on mahdollisuus opiskella opintosetelirahalla. Opintoseteliavustuksella alennetaan opintomaksuja.
Hakuaika 1.1.2024 - 23.3.2024

Lisätietoja koulutuksesta: Ulla Matveinen, ulla.matveinen(at)kpedu.fi, p. 040 8073544
Seija Prittinen puh. 040 8085 035. Kysy myös tutustumiskäyntejä!

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää