Koira-alan mentaalivalmentaja

Tavoite

Kaipaatko uusia työkaluja valmennettavien suoritusten parantamiseen? Haluatko kehittyä ihmisenä, kouluttajana ja valmentajana?

Koulutuksen tavoitteena on kehittää omia valmennuksellisia kykyjään ja hyödyntää mentaalivalmentajan-työkaluja luontevana osana omaa työtä.
Saat kaikki keskeiset mentaalivalmennuksen työkalut käyttöösi, tiimin, joka tuke sinua myös jatkossa sekä hyviä uusia tuttavuuksia, joiden kanssa pääset jakamaan kokemuksia.

Kohderyhmä

Mentaalivalmentajakoulutus on suunnattu koira-alan kouluttajille, valmentajille, opettajille, koulutusohjaajille sekä sellaisille koiraharrastajille, jotka haluavat kehittää itseään, omia valmennuksellisia kykyjään ja hyödyntää mentaalivalmentajan-työkaluja omassa työssä ja harrastuksessa.

Sisältö

Lähipäivillä opetellaan mentaalivalmennuksen periaatteita ja työkaluja, joita valmentaja voi soveltaa omassa työssään. Työkalut sopivat esim.: suorituksen parantamiseen, kilpailujännityksen vähentämiseen, pelkojen ja loukkaantumisten vaikutusten minimoimiseen, keskittymiseen ja rauhallisuuteen, tilanteen nollaukseen tarvittaessa, kilpailutilanteen käsittelyyn jälkeenpäin ja tunteiden käsittelyyn
Opit työkaluja ja keinoja harrastajien kannustamiseen ja toimivaan vuorovaikutukseen eri toimijoiden kanssa. Koulutuksessa opetellaan uusia työkaluja, joita voit hyödyntää koulutettavien ja valmennettavien kanssa tai oman kilpailusuorituksesi parantamiseksi.
Käsittelemme myös persoonallisuuspiirteitä ja opit tunnistamaan erilaisia piirteitä. Opit yhdeksän erilaista motivoitumistyyliä ja niihin sopivat valmennustavat, teet omakuva -työskentelyä ja opit kuinka se vaikuttaa kilpailusuoritukseen. Lähipäivien aikana opit myös paljon itsestäsi.
Lisäksi pureudumme siihen, millainen on kilpailijan miellekartta kilpailutilanteessa. Näet miten vastustajien vaikutus näkyy suorituksessa. Opit miten yleisön ja tukijoukkojen vaikutus siirtyy suoritukseen.

Kouluttajina toimivat mentaalivalmentaja Anne Talvitie ja koira-alan ammattilainen Tytti Lintenhofer.

Koulutuksen laajuus on 5 op, joka sisältää neljä kolmipäivästä lähijaksoa sekä itsenäistä opiskelua. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna Kannuksessa. Lähiopetuspäivillä opiskelijat vastaavat itse ruokajärjestelyistä.
Lähipäivien lisäksi koira-alan mentaalivalmentajakoulutukseen kuuluu itsenäistä käytännön harjoittelua omalla ajalla yhteensä 30 tuntia. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä valmennettavaa ryhmää tai yksilöitä, tulee sinun rekrytoida itsellesi harjoitusasiakkaita, jotta pääset harjoittelemaan ja soveltamaan oppimaasi käytännössä.
Valituille lähetämme infokirjeen lähempänä koulutuksen alkamisajankohtaa. Koulutukseen valitaan max 20 opiskelijaa

Lähipäivät:

14.-16.3.2025
11.- 13.4.2025
16.-18.5.2025
06.-08.6.2025

Perjantaina klo 15.00 - 19.00
Lauantaina ja sunnuntaina klo 9.00-16.00

Lisätietoja

Haku koulutukseen aukeaa syksyllä 2024.

Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä.
Majoitusta voi tiedustella Kälviän kansanopiston ja Kannuksen ammattiopiston edullisista opiskelija-asuntoloista
Majoitus Kälviä: toimistosihteeri Soile Niemi, soile.niemi(a)kpedu.fi, puhelin 044 725 0740
Majoitus Kannus: asuntolanohjaaja Tommi Lapinjoelta (tommi.lapinjoki(a)kpedu.fi), puhelin 044 725 0618 (ma-to klo 15-23)
sekä https://www.kannus.fi/vapaa-aika/matkailu/majoituspalvelut

Lisätietoja antaa Tytti Lintenhofer, tytti.lintenhofer(a)kpedu.fi , 044 7250 645.

http://mentalsportti.blogspot.com
https://kouluttamo.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Tukkitie 1, 69100 KANNUS


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää