Kasvatus- ja ohjausalalle valmentava linja

Kohderyhmä

Sinulle, joka haaveilet työskenteleväsi tulevaisuudessa kasvatusalalla. Haluatko toimia varhaiskasvatuksen lastenhoitajana, varhaiskasvatuksen opettajana, luokanopettajana, nuoriso- ja yhteisöohjaajana tai lastenohjaajana.

Sisältö

Linjalla tutustut laaja-alaisesti kasvatusalan perusteisiin, eri-ikäisten lasten ja nuorten ohjaamiseen ja saat valmiuksia kasvatusalan jatko-opintoja varten.

Sisältö:
- Kasvatustieteen perusopintoja
- Työssäoppiminen
- Opinto- ja uraohjaus sekä koulutus- ja työelämävierailut
- Vuoden aikana voit myös suorittaa osia tai tutkinnon osia Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ja Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta
- Opiston yhteiset opinnot

Lopullinen opintosuunnitelma tehdään henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa. Esimerkkejä linjalla opiskeltavista aiheista: erilaiset oppimisympäristöt, erityiskasvatus, kehityspsykologia, asiantuntijuus kasvatusalalla, vuorovaikutustaidot, moniammatillinen työ, monikulttuurisuus, oppilas- ja opiskelijahuolto, mielenterveys, nuorisokasvatus, liikuntakasvatus, leikki ja oppiminen, musiikki pedagogisena välineenä, taide ja kulttuuri kasvun ja oppimisen tukena.

Opetus on käytännönläheistä ja tapahtuu vaihtelevasti päivisin ja iltaisin ja joskus myös viikonloppuisin. Opiskelu koostuu lähiopetuksesta, ohjatuista etätehtävistä, verkko-opinnoista, työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta sekä itsenäisestä työskentelystä.

Lisätietoja

Jos asut kansanopiston asuntolassa, voit saada asumislisää.
Opintotukea on mahdollista saada voimassa olevan opintotukilain mukaisesti. Tarkempaa tietoa opintotukimahdollisuuksistasi ja opintotukeen liittyvissä asioissasi saat Kelalta.

Linjan kustannukset:
60€ / vko, sis. opetus ja lounas. 100€/vko sis. opetus, ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen) ja majoitus oppilasasuntolassa. Maksettavia viikkoja on 37. Linjan laajuus 43 ov.

Opiskelija-asuntolassa on kahden hengen huoneita, yhteinen keittiö ja pesutilat. Mahdollisuus myös viikonloppuasumiseen.

Lisätietoja: salla.lillhonga(at)kpedu.fi tai p. 044 7250 722

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.