Hevostalouden ammattitutkinto, Hevoshierontapalvelujen tuottamisen osaamisala

Tavoite

Koulutuksessa opit klassisen hieronnan menetelmät. Lisäksi tutustut erilaisiin hevosen terveyttä tukeviin hoitomenetelmiin ja opiskelet anatomiaa myös pintaa syvemmältä. Saat valmiudet toimia hevosen hyvinvoinnin tekijänä ja hevosalan yrittäjänä. Olet hevoshieronnan ammattilainen ja toimit yhteistyössä hevosen omistajan, valmentajan, kengityssepän ja eläinlääkärin kanssa.

Kohderyhmä

Hevostalouden ammattitutkinto on alan ammattilaisen tutkinto. Edellytyksenä koulutukseen on Hevostalouden perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä kokemus hevosalan käytännön tehtävistä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan Hevostalouden ammattitutkintoon vaadittavat tutkinnon osat:
- Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen 25 osp
- Hevosalan yrittäjänä toimiminen 25 osp
- Hevosten hierominen 80 osp
- Valinnainen tutkinnon osa 20 osp

Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutus sisältää lähiopetusta kuukausittain n. 2-4 päivää opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja oppimista talliyrityksessä joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa) sekä itsenäistä hevosen hieronnan harjoittelua.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Hevoshieronnan kouluttajina toimii mm. hevosjhieroja Mari-Tiina Jääskeläinen, eläinlääkäri ja eläinkiropraktikko Jaana Tainio sekä useat muut hevoshieronnan ammattilaiset.

Koulutuksen hinta 600 €, oppisopimuskoulutuksena maksuton. Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan opintojen aloituksen yhteydessä ja toinen erä 6 kuukauden kuluttua.

Lähiopiskelupäivät:
Koulutus alkaa orientaatiopäivällä 27.5.2024
26. - 27.8.2024
23. - 25.9.2024
7. - 9.10.2024
4. - 6.11.2024
9. - 11.12.2024

Vuoden 2025 lähiopiskelupäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Seuraava hakuaika koulutukseen 1.2.-30.4.2024. Kutsumme hakijat haastatteluun.

Lisätietoa hakemisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
vastuuohjaaja Juha Mansikka-aho p. 044 725 0614
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää