ELOLLISTAMISTA - nukketeatterin alkeet

Tavoite

Tavoitteena on saada ymmärrys nukketeatterin lainalaisuuksista ja monipuolisuudesta. Kurssin jälkeen osallistujat näkevät arkiset esineetkin mahdollisina nukketeatterinäyttelijöinä.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu aloittelijoille ja jo vähän nukketeatteria tehneille.

Sisältö

Nukketeatteritaiteilija Jose Salo vetää viikonlopun mittaisen kurssin (10h) nukketeatterin perusteista.
Nukettaminen, manipulointi, nukkenäytteleminen: miten se tapahtuu? Tutkitaan, mikä saa aikaan illuusion nuken elossaolosta eri harjoituksien kautta.
Kurssin aluksi rakennetaan demonuket harjoituksia varten. Viikonlopun aikana avaamme myös esine-teatterin käsitettä, kun mistä tahansa voi saada nuken!

Aika: La 17.10 klo 12-17 ja Su 18.10 klo 12-17
Huom! Paikka: Teatteri Iltatähti, Pitkänsillankatu 1-3 D, 67100 Kokkola, 4.kerros

Kurssilla tehdään harjoituksia sekä pieniä demoja.
Mukaan mukavat, liikkumisen sallivat vaatteet.

Lisätietoja

Kouluttaja: Jose Salo, Nukketeatteritaiteilija, Teatteri-ilmaisun ohjaaja amk,
Jose Salo on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2010 ja on siitä lähtien toiminut nukketeatteritaiteilijana ja -kouluttajana. Rento kokeilu, heittäytyminen ja ihmettely ovat hänen tapansa omaksua ja opettaa uutta.
Kurssille otetaan max. 12 osallistujaa.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää