Tavoite
Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassia tarvitaan, kun työntekijä käsittelee pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Virallinen hygieniapassi osoittaa, että elintarvikehygienian perusasiat ovat hallussa.
???? ????????:
???????? «?????? ? ??????? ????????? ?????????», ????????????? ??????? ?????????, ????? ???????? ???????? ? ?????????????? ? ???????????????? ?????????? ???????. ??????????? ????????????? ??????? ??????????, ??? ?? ?????? ?????? ??????? ???????.
Kohderyhmä
Henkilöt, jotka työskentelevät elintarvikkeiden parissa ja käsittelevät helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita.
??????? ?????? ??? ????????:
????, ??????? ???????? ? ?????????? ??????? ? ????? ???? ?? ????????????????, ?????????????? ??????????.
Sisältö
Hygieniapassitestin osa-alueet
- Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen
- Ruokamyrkytykset
- Hygieeniset työskentelytavat
- Henkilökohtainen hygienia
- Puhtaanapito
- Omavalvonta
- Suomen elintarvikelainsäädäntö ja viranomaiset
Testi pidetään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tiloissa. Osoite Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola. Testi alkaa kello 14.00, auditoriossa. Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan.
Lisätietoja hygieniapassista löytyy täältä: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/
Information in Russian:
https://www.kpedu.fi/docs/default-source/osuvakoulutus/hygienepassportrussian.pdf
Lisätietoja
Testitilaisuuteen voi osallistua ainoastaan venäjänkielisen testin suorittavat.
Venäjän kielisen materiaalin voi ostaa itselleen osoitteessa
https://hygieniapassi.fi/verkkokauppa/venaja-osnovy-gigieny-produktov-pitanija/20?language _id=1.
Hygieniasanastoa http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/ruokaahygieenisesti/app/#10
Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan tilaisuuteen.
Mikäli jätät perumatta osallistumisesi, laskutamme 52€. Peruminen viimeistään 2 vuorokautta ennen testitilaisuutta: osuvakoulutus@kpedu.fi tai 040-8073502
Ilmoittautuminen nettisivujen kautta tai p. 040 807 3502, osuvakoulutus(at)kpedu.fi.