Tervetuloa

Kaustisen toimipaikkaan

  1. Etusivu
  2. Uudelle opiskelijalle
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Kaustinen

Tervetuloa opiskelemaan Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon,  

Kaustisen toimipaikkaan!  

 

Opintojen aloitus 

Opintojen aloitusaika ilmoitetaan opiskelijavalintapäätöksessä. Mikäli päätöksessä ei ole tarkempia tietoja aloittamisesta, vastuuohjaajasi on sinuun yhteydessä asian tiimoilta

Kustannukset

Opetus ja kolme ruokailua (aamupala, lounas ja päivällinen) ovat opiskelijalle maksuttomia.  Arkisin ruokailu tapahtuu raviradan ravintolassa. Viikonloppuisin tallilla ruokintavuorossa oleville opiskelijoille annetaan 15 euron ruokakuponki Kaustisen Halpa-Halliin, jolla voi itse ostaa viikonlopun ruoat. 

Huom! Mikäli tarvitset allergian tms. vuoksi erityisruokavalion, toimita opintojen alussa keittiölle terveydenhuoltoalan ammattilaisen kirjoittama todistus. 

Oppikirjat ja muu opiskelumateriaali ovat oppivelvollisille maksuttomia. Lisätietoja opintojen maksuttomuudesta

Asuminen

Opiskelija-asuntola sijaitsee aivan Nikulan raviradan kupeessa. Opiskelija-asuntolassa on 48 majoituspaikkaa. Asuminen on maksutonta. 

Voit hakea asuntolapaikkaa Kpedun Wilmassa samalla kun vahvistat opiskelupaikkasi. Hae paikkaa 1.7. mennessä. Ohjeet opiskelupaikan vahvistamiseen olet saanut opiskelijavalintapäätöksen mukana. 

Asuinhuoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa majoitutaan kahdestaan. Huoneissa on vaatekaapit, kirjoituspöydät, sängyt ja patjat. Tuo mukanasi oma tyyny, petauspatja, peitto, päiväpeite ja liinavaatteet. Voit sisustaa huonetta esim. verhoilla ja matoilla. Asuntolassa ei saa pitää eläimiä. 

Viikonloppuisin ruokintavuorossa olevat opiskelijat asuvat asuntolassa. Muut opiskelijat saavat asua asuntolassa viikonloppuisin hyväksyttävästä syystä ja asuntolanohjaajan ja huoltajan luvalla. Loma-aikoina asuntola on suljettu.  

Asuntolaan voit majoittua ensimmäisenä opiskelupäivänä tai jo edellisenä iltana.  Sovi asiasta asuntolanohjaaja Veera Vekolan kanssa, puh. 044 725 0609. 

Opiskelu Kaustisella

Opinnot ovat käytännönläheisiä ja keskittyvät hevosten hoitoon ja valmennukseen tai hevoskasvatukseen. Ensimmäisinä koulupäivinä tutustut hoidon lisäksi myös valjastöiden sekä kengityksen maailmaan. Teoriaopinnot keskittyvät aluksi hevosten hoitoon ja ruokintaan, mutta tietoja syvennetään koko ajan opintojen edetessä.  

Opinnot ovat käytännönläheisiä ja keskittyvät monipuolisesti hevosten kanssa toimimiseen. Ensimmäisten viikkojen aikana tutustutaan koulun toimintaan, henkilökuntaan ja mikä tärkeitä, opiskelukavereihin. Meille on tärkeää, että kaikki kokevat kuuluvansa joukkoon.

 Opiskelijat ovat päivittäin lukujärjestyksen mukaan teoria- ja käytännönopinnoissa. Tallissa työtä ohjaavat tallimestarimme Anne Saarikettu, Kati Siila ja Tarja Laurila. Koulutuksen aikana opiskellaan työpaikoilla myös muilla talleilla Suomessa tai ulkomailla opiskelijan omien tavoitteiden mukaisesti.

Lukuvuosi 2021 – 2022, 4.8.2021 – 3.6.2022

Lomat pääsääntöisesti:
· Syysloma viikko 42, 18.-22.10.2021 
- Itsenäisyyspäivä maanantai 6.12.2021
- Joululoma 22.12.2021-9.1.2022
· Talviloma viikko 9, 28.2.-4.3.2022
- Pääsiäisloma 15.4.-18.4.2022
- Helatorstai 26.5.2022
 
kesäloma 4 viikkoa 

 

Vakuutukset

Opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja opiskeluajalla Protector-vakuutusyhtiössä. Jos olet tallilla kouluajan ulkopuolella, hanki itsellesi vapaa-ajan vakuutus. 

Huom! Ajon tai ratsastuksen aikana kypärän ja muun turvavarustuksen käyttö on pakollista turvallisuuden ja vakuutuksen takia. 

Kouluun tullessasi varaa mukaan 

Opiskeluvälineet, mm. kansio, paperia, kyniä  

Työvaatteet LAAJENNETTU OPPIVELVOLLISUUS:
Laajennetun oppivelvollisuuden piirissä olevat opiskelijat (2005 syntyneet opiskelijat) suosittelemme ottamaan mukaan tallityöskentelyyn sopivia varusteita mahdollisuuksien mukaan. Oppilaitoksellamme tulee olemaan lainattavia työvarusteita, joita opiskelijat voivat hyödyntää. Henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetut työvaatehankinnat kuten turvakengät, teemme opintojen alussa.
 
Työvaatteet MUUT KUIN LAAJENNETUN OPPIVELVOLLISUUDEN PIIRISSÄ OLEVAT: 
Ota mukaasi kesä- ja talvikäyttöön sopivat työvaatteet, työkäsineet, asiallinen ajoasu, ratsastusvarusteet, kypärä sekä sadevaatteet ja kumisaappaat. Työvaatetus on mahdollista myös tilata edullisesti heti koulutyön alkaessa yhteishankintana.
Turvaliivi, CE EN 1621-2- tai Beta 1-luokka, voi hankkia jo ennen opintojen alkamista tai sitten voi osallistua yhteistilaukseen heti opintojen alkaessa.
Turvakengät, tulee hankkia jo ennen opintojen alkua.

 

Kulkemista helpottamaan kannattaa tuoda myös polkupyörä.  

Oma hevonen

Opiskelijoiden omille harrastehevosille löytyy ylläpitopaikkoja hevosurheilukeskuksen ympäristöstä talliyrittäjiltä. Oma hevonen hoidetaan vapaa-ajalla.  

Opintososiaaliset edut

17 vuotta täyttänyt voi hakea opintorahaa ja valtion takaamaa opintolainaa sekä yleistä asumistukea Kelalta. Hakeminen ja lisätiedot löytyvät netistä (www.kela.fi/opiskelijat) tai Kelan toimistosta. Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia, jos yhdensuuntainen koulumatkasi on vähintään 7 km (oppivelvollinen) 10 km (muut), tuki ei koske asuntolassa asuvia. Tietoa oppivelvollisen koulumatkatuesta: https://www.kela.fi/oppivelvollisuus-laajenee.   Tietoa koulumatkatuesta: https://www.kela.fi/koulumatkatuki  

Opintotukihakemukset voit lähettää suoraan Kelan paikallistoimistoon tai toimittaa opintosihteerille, joka täydentää mahdolliset puuttuvat tiedot.  

Tukea opintoihin

Jos sinulla on kysyttävää terveysasioista ammattiin opiskelussa, terveydenhoitaja on tavoitettavissa lomien jälkeen elokuussa: Elina Jaatinen 040 804 3286 

Lisätietoja

Opiskelijavalintoihin liittyviä asioita voit hoitaa kesän aikana Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Hakijapalveluiden kautta (arkisin klo 9-15), p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut@kpedu.fi

Kaustisen toimipaikkaan liittyvistä asioista saat tietoa numerosta 044 725 0616 tai sähköpostitse tarja.kangas@kpedu.fi

Kuvassa hevosalan opiskelijat ajavat ravihevosen kärryissä.